Mission Shakti 1.700'den fazla çocuk evliliğini önledi:

Prokaryot

New member
Uttar Pradesh'in kadın merkezli girişimde 'Misyon Shakti' amiral gemisi, Ekim 2020'de başlamasından bu yana 9'dan fazla crore kadına ulaştı. Kampanya, departmanlarda ve kurumlardaki koordineli çabalar yoluyla beş aşamayı tamamladı, kadınların güvenliği için, devlet hükümetinin Cumartesi günü yaptığı açıklamada.

UP Hükümeti, 27.425 kadın ve reşit olmayanlara karşı suç vakalarını zulmettiğini söyledi (toplanmış)

Kadın ve Çocuk Bakımı Bölümü Mission Shakti'nin düğüm memuru Puneet Mishra, “Kampanya, koordineli çabalar ve güvenlik, haklar ve refah programları konusunda farkındalık yaratarak 9 crore kadına ulaştı.” Dedi.

Hükümete göre, kampanyanın bir parçası olarak 1.707 potansiyel çocuk ısıtması önlendi. Kadınlar için yardım hattı (1090) 7.78 lakh vakasına tepki verirken, 2.10 lakh şiddet ve istismar vakalarında bir durdurma merkezleri genişledi. Mukhyamantri Kanya Sumangala Yojana, eyalet genelinde 23.40 lakh kızdan yararlandı.

Altyapı artışında, kampanyada 100 pembe polis bıçağı kuruldu ve çağrı merkezi 1090'a 80 yeni terminal eklendi. 189'da 1.100'den fazla pembe tuvalet, kadınlar için daha iyi hijyen ve güvenlik sağlamak için kentsel yerel organlarda inşa edildi.

Basın açıklaması, “Hükümet, POCSO yasası kapsamında 11.254 dava ve 3.700'den fazla çeyiz ölümü de dahil olmak üzere 27.425 kadın ve reşit olmayanlara karşı suç vakası izledi.” Diyor.

İstekli bölgelerde, 2'den fazla kız tanımlandı ve bütünsel gelişim için desteklendi. Devlet ayrıca% 84 kurumsal teslimat kaydetti ve anne sağlığı hizmetlerine genişletilmiş erişimi yansıttı.

Hükümete göre, Mission Shakti'nin halkla ilişkiler çalışmaları, köyler, okullar, üniversiteler ve kentsel istasyonlardaki özel etkinlikler, bilinç gezileri ve eğitim kursları ile güçlendirildi. Polis, Sağlık, Eğitim, Ulaştırma ve Panchayati Raj gibi departmanlar siber suç, aile içi şiddet, yasal haklar, ruh sağlığı ve finansal yeterlilik gibi konularda çalıştaylar düzenledi.

Yetkililer, kampanyanın Sağlık ve İç Meseleler Departmanlarının yanı sıra sosyal kuruluşların ve eğitim kurumlarından katkılar da dahil olmak üzere 30'dan fazla departmana katıldı.