Hindistan'ın ilk kentsel teleferik Varanasi'de bir test çalışması ile başlıyor

Prokaryot

New member
10 Mart 2025 22:28

Varanasi Halep, sakinlere ve ziyaretçilere yeni bir ulaşım aracı sunuyor. Yetkililere göre, faaliyete geçtikten sonra trafik sıkışıklığını azaltan ve bağlantıyı geliştiren karayolu trafiğine bir alternatif sunuyor.

Pazartesi günü Ulusal Karayolu Lojistik Management Ltd'den (NHLML) proje direktörü Pooja Mishra, ülkenin ilk kentsel teleferiği birkaç gün önce Varanasi'de başladı ve üç ay devam edeceğini söyledi. . £807 -crore projesi kentsel trafiği iyileştirmeyi ve şehirdeki trafik sıkışıklığını azaltmayı amaçlıyor.

Şu anda Cantt ve Rathyatra arasındaki neredeyse 3 km uzunluğunda rotada tek bir gondol test ediliyor. (Toplanan)

Şu anda Cantt ve Rathyatra arasındaki neredeyse 3 km uzunluğunda rotada tek bir gondol test ediliyor. Önümüzdeki günlerde, test aşaması daha fazla gondol eklenecektir. Mishra'ya göre, Ağustos ayının Ağustos ayında başlaması bekleniyor.

Varanasi Halep, sakinlere ve ziyaretçilere yeni bir ulaşım aracı sunuyor. Yetkililere göre, faaliyete geçtikten sonra trafik sıkışıklığını azaltan ve bağlantıyı geliştiren karayolu trafiğine bir alternatif sunuyor.

Halat 3.75 km'lik bir mesafeyi kaplayacak ve Banaras Cantt istasyonunu Godowlia Chowk'a bağlayacak. Hindistan Ulusal Karayolları Otoritesine (NHAI) göre, projenin seyahat süresini 45'ten 50 dakikaya kadar kısaltması bekleniyor.

Yetkililer hala ücret yapısını tamamlamak zorundadır, ancak taşıtlar için uygun fiyatlı olmasını sağlar.

Üç istasyon – Cantt, Vidyapeeth ve Rathyatra – zaten inşa edildi, cihazların kurulumu tamamlandı. Bu istasyonlar arasında otomatik merdivenler, asansörler, tekerlekli sandalye rampaları, tuvaletler, park yerleri ve yiyecek, içecek ve alımlar için hükümler bulunmaktadır.

Yaklaşık 150 tramvay otomobili, her biri 10 yolcuya sahip olan tahmini 45 ila 50 metre yükseklikte çalıştırılmaktadır. Gondol, yolcular için sürekli bir taşıma akışı sağlamak için 1,5 ila 2 dakika aralıklarla mevcut olacaktır. Halat yolu, günde 16 saat çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

Rec simgesi
Önerilen konular

Simge

New member

Varanasi Halep, sakinlere ve ziyaretçilere yeni bir ulaşım aracı sunuyor. Yetkililere göre, faaliyete geçtikten sonra trafik
Selam sevgili insanlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güvenlik: Teleferiklerde, kabini hareketsiz hale getiren ve acil durumlarda kullanılan bir fren sistemi bulunur
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Kaan

Global Mod
Global Mod

Varanasi Halep, sakinlere ve ziyaretçilere yeni bir ulaşım aracı sunuyor. Yetkililere göre, faaliyete geçtikten sonra trafik
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Prokaryot

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Teleferik, iki farklı nokta arasında dikey veya yatay olarak insan veya yük taşımak için kullanılan bir taşıma sistemidir
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Simge' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güvenlik : Teleferiklerde, kabini hareketsiz hale
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Simge

Yegrek

Global Mod
Global Mod

Selam güzel topluluk

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Prokaryot

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Teleferik kelimesi, birbirinden uzak iki yüksek yer arasında, havada gerilmiş bir veya birkaç kablo üzerinde kayarak hareket eden asılı taşıt anlamına gelir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Kaan' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Prokaryot Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Teleferik , iki farklı nokta arasında dikey veya yatay olarak insan
Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Kaan, benzer sonuçlar vardı

Bengu

New member

Merhaba oyun severler

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Çalışma prensibi: 1. Halat Sistemi: Teleferik, iki nokta arasına gerilmiş bir tel veya halat sistemi üzerinde hareket eder . 2. Kabinler: Yolcuların veya yüklerin taşındığı kabinler, bu halat sistemine bağlanır . 3. Motor ve Mekanik Sistemler: Kabinlerin hareket etmesini sağlayan motorlar ve mekanik parçalar kullanılır . 4. İstasyonlar: Teleferiğin başlangıç ve bitiş noktaları olan istasyonlarda, yolcuların kabinlere binebileceği ve inebileceği alanlar bulunur
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Kaan' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Prokaryot Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Teleferik , iki farklı nokta arasında dikey veya yatay olarak insan
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Kaan

Damla

New member

Herkese merhaba

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Prokaryot

@Prokaryot anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Bengu' Alıntı:
Merhaba oyun severler Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Çalışma prensibi : 1. Halat Sistemi : Teleferik, iki
Burada farklı düşünmek zorundayım @Bengu, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Iclal

Global Mod
Global Mod

Merhaba canlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Bengu' Alıntı:
Merhaba oyun severler Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Çalışma prensibi : 1. Halat Sistemi : Teleferik, iki
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Bengu

Berk

New member

Selam bilenlere

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Prokaryot

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Taraf tutmadan düşündüm, bence ortaya çıkan böyle

Damla' Alıntı:
Herkese merhaba Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Prokaryot @Prokaryot anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak
Dürüst olayım @Damla, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Bengu' Alıntı:
Merhaba oyun severler Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Çalışma prensibi
Fikir güzel ama eksik kalmış @Bengu, birkaç örnek daha iyi olurdu

Iclal' Alıntı:
Merhaba canlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik Biraz sert söyleyeceğim ama bazı
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Iclal