Darul Uloom, giriş sınavına hazırlanan öğrenciler için akıllı telefonları yasaklıyor

Prokaryot

New member
03 Mart 2025, 08:28

Kurumun kıdemli uleması teknolojinin avantajlarını tanır, ancak sorumluluk duygusunun önemini vurgular. Birçok öğrencinin sosyal medyaya ve diğer dikkat dağıtıcı unsurlara girdiğini ve performanslarını etkilediğine dikkat çekti.

Deoband'da İslami eğitim için küresel olarak tanınan bir merkezi olan Darul Uloom, giriş sınavına hazırlanan öğrenciler için akıllı telefonların kullanılmasını yasakladı. Hostelin geçen ay merkezi tarafından verilen yönergeler, sınavlarına kadar kampüste kalanlar için geçerlidir.

Yönetim, sınırsız akıllı telefon erişiminin öğrencilerin sınav hazırlıklarından dikkatini çektiğine inanmaktadır. (Toplanan)

Bir Deobandi bilgini olan Maulana Qari Ishaq Gora, kararın öğrencilerin çalışmalarını işe almaya devam etmelerini sağladığını açıkladı. “Akıllı telefonların neden olduğu kesintiler olmadan antrenmanınıza tam olarak konsantre olmanızı istiyoruz” dedi.

Yönetim, sınırsız akıllı telefon erişiminin öğrencilerin sınav hazırlıklarından dikkatini çektiğine inanmaktadır.

Kurumun kıdemli uleması teknolojinin avantajlarını tanır, ancak sorumluluk duygusunun önemini vurgular. Birçok öğrencinin sosyal medyaya ve diğer dikkat dağıtıcı unsurlara girdiğini ve performanslarını etkilediğine dikkat çekti.

Kurumun yüksek katmanlı bir memuru, kararın öğrencilerin sınavlara odaklanmasını iyileştirmeyi ve zamanlarının etkin kullanımını sağlamayı amaçladığını söyledi.

Rec simgesi
Önerilen konular