#WorldBicycleDay: Şehrin bisikleti Yatris’e yol açın!

Prokaryot

New member
Eyalet başkentindeki spor tutkunları ve bisikletçiler, Dünya Bisiklet Günü kutlamalarında pedal çevirmeye hazır. Fitness farkındalığını artırmak, bisiklet sürmeyi alışkanlık haline getirmek ve doğayla iç içe olmak için çeşitli grup ve kişiler Lucknow’da hep birlikte sokaklara çıkacak.

Birçok Lucknow sakini, doğa parkurları için Bhimtal gibi yerlere seyahat ediyor.

“Bu fırsat bizim için büyük bir gün (Cycleopedia grubu). Bir bisikletçi ve iş adamı olan Vishal Sharma, “Biz sıradan bisikletçileriz, ancak kendimizden çok, herkesin farkındalığını artırmak, bisiklet sürmenin sağlığa olan faydalarını paylaşmak, başlamak ve sonunda bunu bir alışkanlık haline getirmekle ilgiliyiz” diyor. Cumartesi sabahı bir yürüyüşe katılacak.

Altı yıllık yolculuğunda 6.000 kilometreden fazla bisiklet süren 54 yaşındaki Pratima Awasthi, daha gidecek çok yolu olduğunu söylüyor.

“Sporu bilen doğru insanlarla iyi geçinmek için Arun’un Pathshala’sına (bisiklet grubu) katıldım ve bugün onlar benim geniş ailem gibiler.”

Awasthi, Fransa menşeli bir olay BRM’sini (Brevets de Randonneurs Mondiaux) geçti. Bir bisikletçinin 200 km’yi 13 saatte kat etmesi gereken zaman sınırlamalı bir olaydır. Rotamı 11 saatte tamamladım. Bu yüzden her yıl Lucknow ve komşu kasabalarda bu etkinliği düzenleyen bu organizasyonla çalışıyorum” diyor bugün şehirdeki grup sürüş egzersizine hazır olan iki küçük erkek çocuk annesi.

Yaklaşık 350 üyeden oluşan Cycleopedia grubu, Cumartesi günü bir gezi düzenliyor ve Himalayalar’daki bir sonraki doğa yürüyüşleri için hazırlanıyor. “Doğaya daha yakın olmak için kırsal bölgelere ve köylere gittiğimiz Lucknow’da düzenli olarak günübirlik ve hafta sonu gezileri düzenliyoruz. Ayrıca her ay bisikletlerimizi Bhimtal’dan aldığımız Uttarkand’a bir gezi düzenliyoruz. Oraya vardığımızda sadece bisiklete binmekle kalmıyor, aynı zamanda doğa yürüyüşlerine ve orman yollarına da çıkıyoruz. Temiz dağlar gibi gezintiye çıkıyoruz ve turistler arasında temizlik konusunda farkındalık yaratıyoruz” diyor Vishal. Grubun yeni üyeleri ve kadın üyeleri çocukları motive etmek için hoş geldin paketi ve ikramlar veriyor.

Pedalyatri Bisiklet Derneği Sekreteri Anand Kishor Pandey, sabah 6:00’da Junction 1090’dan Old City’deki Janeshwar Mishra Park’a, KD Singh Babu Stadyumu’nda sona erecek bir bisiklet bilinçlendirme mitinginin yapılacağını paylaşıyor.

bisiklete saygı

Otomobil profesyoneli Prabhat Rajnan, en hızlı 2.000 km’lik bir yarışta (Kasım 2021) bir kamyonun altında kalan karısı Amrita’yı kaybetti. “Altı ay bisiklet sürmeyi bıraktım. Ardından, eşime bir saygı duruşu olarak tekrar bisiklete bindim ve 20 Ağustos’ta Paris’te yapılacak olan, Fransa’daki dünyanın en büyük ikinci ultra bisiklet etkinliği olan 1.230km PBP’ye katılmaya hak kazandım. Kalifiye olmak için BRM 600 ve 200, 300, 400km programlarını denedim.” O ve rahmetli eşi, Hindistan’da ve yurtdışında bisiklet sürmeye katkılarından dolayı UP Khel Gaurav Ödülü’ne layık görüldü (1.230km Paris PBP- 2019, 1.530 km kalifikasyonu Londra LEL 2022).

kadın grubu

Diz hastalığından kurtulmak için bisiklet sürmeye başlayan bisikletçi Sujata Paul, şimdi Lucknow Kadın Bisiklet Grubu’nun kurucu üyesi.

“2020’de Andaman köylerini aşan kadınlar etkinliği de dahil olmak üzere birçok bisiklet gezisine katıldım. Etkinliğin fikri, bölgeden ve çevreden daha fazla kadını dahil etmekti. Kadınların zindeliği ve güçlendirilmesi hakkındaki sözleri yaymak için birçok köyden geçtik. Ayrıca bir ordu tekerlek kampına katıldım ve Baramulla’dan Uri’ye gittim. Bugün kendi grubumun yanı sıra şehirdeki hemen hemen tüm bisiklet gruplarının bir parçasıyım. Kadınların bir fitness rejimine dahil olması gerektiğine inanıyorum ve bisiklete binmek kesinlikle hepsinden daha ödüllendirici.

• YAZAR HAKKINDA

Deep Saxena, günlük eğlence ve yaşam tarzı eki HT City için Bollywood, OTT, TV, yemek ve kültür hakkında yazıyor.
    …ayrıntılı olarak görün

• YAZAR HAKKINDA

S Farah Rizvi, günlük eğlence ve yaşam tarzı eki HT City için Bollywood, OTT, televizyon ve kültür hakkında yazıyor.
…ayrıntılı olarak görün