Varun Gandhi duygusal mektup yazdı: “Pilibhit'le ilişkim bitemez”

Prokaryot

New member
Şans eseri: Bharatiya Janata Partisi (BJP) Milletvekili Varun Gandhi Perşembe günü, yaklaşan Lok Sabha seçimlerine katılmasının parti tarafından yasaklanmasının ardından Pilibhit halkına duygusal bir mektup yazdı.

Varun Gandhi, Bharatiya Janata Partisi milletvekili (dosya fotoğrafı)

Gandhi, bölgeye ilk ayak bastığı zamanki çocukluğuna ait güzel anıları hatırladı ve ülkenin nasıl sadece iş yeri değil, aynı zamanda kimliğinin değerli bir parçası haline geldiğini ve onun ayrılmaz bir parçası olan insanların hayat yolculuğunu temsil ettiğini düşündü.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

“Bugün bu mektubu yazarken sayısız anı beni etkiledi. 1983 yılında ilk kez Pilibhit'e gelen üç yaşında küçük bir çocuğun annesinin (BJP Sultanpur Milletvekili Mehaka Gandhi) parmağını tuttuğunu hatırlıyorum. Gandhi, “Bu toprakların ve buradaki insanların bir gün onun iş yeri, ailesi olacağı hakkında hiçbir fikri yoktu” diye yazdı.

Lok Sabha'da Pilbhit seçim bölgesini iki kez temsil eden 44 yaşındaki Gandhi'nin yerine, BJP'nin Pazar günü açıklanan beşinci aday listesinde Uttar Pradesh eyalet bakanı Jitin Prasada getirildi. Bu, üç kez milletvekilinin adaylığına ilişkin aylardır süren spekülasyonları sona erdirdi

“Yıllardır Pilibhit'in büyük halkına hizmet etme fırsatına sahip olduğum için kendimi şanslı hissediyorum” diye yazdı.

Seçmen bölgesindeki insanlardan öğrendiği idealler, sadelik ve nezaket konusundaki paha biçilmez dersleri kabul etti.

Şöyle ekledi: “Milletvekililiğim sona erse bile… Pilibhit ile ilişkim son nefesime kadar bitemez.”

Gandhi'nin mektubu, Pilibhit seçim bölgesi için adaylık sürecinin Çarşamba günü sona ermesinden ve kendisinin orada görünmemesinden bir gün sonra geldi; bu da koltuğa bağımsız olarak veya Samajwadi Partisi adayı olarak yarışabileceği yönündeki sonraki spekülasyonlara son verdi.

Ancak Sultanpur milletvekili annesi Maneka Gandhi'ye BJP tarafından aynı koltukta bir şans daha verildi.

Bu, otuz yılı aşkın süredir ilk kez anne-oğul, Nepal sınırındaki Terai kuşağındaki Pilibhit seçim bölgesinde yer almayacak.

Bilet alamamasına rağmen Varun, topluma hizmet etmeye devam edeceğine söz verdi. “…Milletvekili olmasam da bir evlat olarak hayatım boyunca size hizmet etmekle yükümlüyüm ve kapılarım eskisi gibi sizlere her zaman açık olacaktır” dedi.

Varun sözlerini şöyle tamamladı: “Siyasete sıradan insanın sesini yükseltmek için geldim ve bugün, bedeli ne olursa olsun bu işi her zaman sürdürmek için onayınızı bekliyorum.” Pilibhit ile benim aramdaki ilişki, sevgi ve güven ile karakterizedir. herhangi bir siyasi değerin çok ötesine geçer. Ben senindim, öyleyim ve senin olacağım.

İki dönem Pilibhit'ten, bir dönem de Sultanpur'dan milletvekili olan Varun, parti çizgisine aykırı olarak çiftçilerin, işsizliğin ve gençliğin sorunlarını gündeme getirmesiyle ilgi odağıydı.

2009 Lok Sabha seçimini Pilibhit'ten, Kongre'deki en yakın rakibi VM Singh'i yenerek kazandı ve 2019 Lok Sabha seçimini SP adayı Hemraj Verma'ya karşı kazandı.

Salı günü, kıdemli Kongre lideri Adhir Ranjan Chowdhury, Varun'un kendilerine katılması halinde “mutlu” olacaklarını söyledi.

BJP'nin Varun'u Prasada'yla değiştirme kararı da onun bağımsız aday olarak yarışabileceği yönündeki spekülasyonları alevlendirdi.