Uttar Pradesh’teki devlet destekli medrese öğrencilerine yakında üniforma verilebilir

Prokaryot

New member
Devlet destekli 558 medresede eğitim gören bir milyondan fazla medrese öğrencisi dört yıldır formasını bekliyor.

Uttar Pradesh’teki devlet destekli medrese öğrencileri yakında üniformaya sahip olabilir (Dosya Fotoğrafı)

Dr. UP Devlet Medresesi Eğitim Kurulu Başkanı Iftikhar Ahmed Javed

Bu yıl Ocak ayında yapılan yönetim kurulu toplantısında iki önemli kararın alındığını söyledi. Birincisi kademeli olarak NCERT müfredatının medreselere girmesi, ikincisi ise medrese öğrencilerine kıyafet dağıtılmasının önündeki engellerin kaldırılmasıydı.

Şu anda devlet okullarından öğrenciler alınmaktadır. ₹Doğrudan Fayda Transferi (DBT) hesabındaki üniforma için 1.200.

“Medrese öğrencilerinin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışılıyor. ₹Hükümete sunulan teklif kabul edildikten sonra üniforma için hesaplarında 1200. Ancak henüz medrese için kesin bir kıyafet yönetmeliği yoktur. Medreseler, erkek öğrenciler için ‘kurta-pijama’, kızlar için ‘şalvar, kurta’ gibi kıyafet seçiminde serbesttir” dedi. İftihar.

“Şu anda eyalette 25.000’den fazla medrese var, 16.513’ün üzerinde UP Medrese Eğitim Kurulu tarafından tanınmaktadır. Bunlardan 558’i devlet tarafından desteklenirken, diğerleri sadece Medrese Talim ve Terbiye Kurulu’na bağlıdır. Bu tanınmış medreselerde 19 binden fazla öğrenci kayıtlıdır. yaklaşık 7 bin öğrenci eyaletteki yaklaşık 8.500 tanınmayan medresede eğitim görüyor. Devletin desteklediği 558 medresede bir milyonu aşkın öğrenci öğrenim görüyor ve abiye elbise alacaktı” dedi.

Iftikhar Ahmed Javed, Temel Eğitim Şurası’nın ders kitaplarının hizmet verdikleri medreselerin 1’den 8’e kadar olan öğrencilerine ücretsiz olarak sunulduğunu söyledi.