Uttar Pradesh Medresesi Kurulu sınavında kızlar erkeklerden daha iyi performans gösterdi

Prokaryot

New member
LUCKNOW: Öğrenciler, sonuçları Perşembe günü açıklanan Uttar Pradesh Medresesi Kurulu'nun yıllık sınavında bir kez daha erkeklerden daha iyi performans gösterdi. Kızların geçme oranı etkileyici bir şekilde %90,3 olurken, erkeklerin geçme oranı %86,7 oldu.

Yalnızca görüntüleme amaçlıdır (kaynaklar)

Sınavlara Uttar Pradesh'teki farklı medreselerden toplam 114.723 öğrenci katıldı. Bunlardan 101.602 öğrenci geçti ve genel geçme oranı %88,5 oldu.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

Medrese Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İftikhar Ahmad Javed, başarılı olan tüm adayları tebrik ederek, bu yılki sonuçların medreselerdeki eğitimin kalitesini artırmaya yönelik devam eden çabaları yansıttığını söyledi. Kurul, müfredatı iyileştirmek ve öğrencilerin hem geleneksel İslam araştırmalarını hem de modern konuları içeren kapsamlı bir eğitim almasını sağlamak için çeşitli önlemler uygulamaya koydu.

“Öğrencilerin başarısı, özellikle kızların yüksek performansı, kadınların eğitim yoluyla güçlendirilmesi yönünde olumlu bir adımdır. Aynı zamanda gelecekteki öğrencilerin mükemmellik için çabalamalarına da ilham kaynağı oluyor” dedi Iftikhar.

Ayrıca şunları söyledi: “Başarılı olan tüm adayları tebrik ediyor ve onlara bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Öğrencilerin bir elinde Kur'an, diğer elinde dizüstü bilgisayar olduğu bir gelecek tasavvur eden Başbakan Modi ve Başbakan Yogi Adityanath'ın dileklerini yerine getirmelerini istiyorum.”

“Başbakanımızın liderliğinde sürekli olarak azınlıkların refahı için çalışıyoruz. Medrese eğitiminin geliştirilmesini kesinlikle ciddiye alıyoruz ve gerekli tedbirleri sürekli alıyoruz. Medrese kurul sınavları kopyasız ve şeffaf bir şekilde başarıyla gerçekleştirildi” diye konuştu.

Ebeveynler ve veliler artık sonuçlara çevrimiçi olarak erişebiliyor. Ayrıca okul idaresi, sonuçlarla ilgili sorulara yardımcı olmak için yardım hatları kurmuştur.

Asad ortaokulun en iyisi, Md Rehan ise lisenin en iyisi

İkincil kategoride sınavın birincisi Jhansi'den Asad Khan Varsi olurken, Deoria'dan Afifa Parveen ikinci, Deoria'dan Ladali Khatoon ise üçüncü oldu. Son sınıfta Kannauj'dan Mohammed Rehan Reza birinci, Sitapur'dan Gulishtan Parveen ikinci ve Sitapur'dan Yasmeen üçüncü oldu.

Büyükler kategorisinde Kannauj'dan Mohammed Rehan Reza birinci olurken, Sitapur'dan Gulishtan Parveen ve Yasmeen sırasıyla ikinci ve üçüncü sırayı aldı. Kamil sınavında Jalaun'dan Mohammad Aryan Siddiqui birinci olurken, Bahraich'ten Zeenat Fatima Sheikh ikinci, Saharanpur'dan Rabiya Bee ise üçüncü oldu.

Fazıl sınavında Sitapur'dan Gulfashan birinci sırayı, Ghazipur'dan Abu Usame ikinci sırayı ve Balrampur'dan Mahtab Hussain üçüncü sırayı aldı.