UP’den Parul 3000m engelli koşuda altın madalya kazandı, Shaili Asya Atletizm C’ships’te gümüş madalya aldı

Prokaryot

New member
LUCKNOW Büyük bir uluslararası etkinlikte tek madalyasını – 2019 Doha Asya Şampiyonası’nda 5000 metrede bronz – kazandıktan sonra Meerut’tan 28 yaşındaki Hintli atlet Parul Chaudhary, Cuma günü 3000 metre engelli koşuda ikinci uluslararası madalyasını, bu kez altın madalyasını aldı. Bangkok’ta düzenlenen 2023 Asya Atletizm Şampiyonası’nda.

Parul Chaudhary Cuma günü bayanlar 3000m engelli koşuda altın madalya kazandıktan sonra Bangkok’ta poz veriyor. (AFI)

Eylül ayında Çin’de yapılacak Asya Oyunları’na katılmaya hak kazanan Parul, 9:36:76’lık derecesiyle sıralamada birinci oldu ve Çinli ve Japon rakiplerini sırasıyla ikinci ve üçüncü sıraya düşürdü. “Benim basit hedefim bir altın madalya ve dünya şampiyonalarına bir bilet kazanmaktı. Zamanlama harika değildi ama yine de altın madalya kazandığım için mutluyum” dedi.

Jhansi’den Shaili Singh, Uttar Pradesh adına diğer madalyayı, bayanlar uzun atlamada ikinci denemesinde attığı 6,54 metrelik sıçrayışla gümüş alarak kazandı. Singh’in madalyasıyla, UP sporcuları artık prestijli etkinlikte ikisi altın, bir gümüş ve bir bronz olmak üzere dört madalya kazandı.

Yarışının çok zorlu olmadığını söyleyen Parul, ABD’nin Colorado Springs kentinde Scott Simmons altında aldığı 84 günlük eğitiminin başarılı olmasına yardımcı olduğunu söyledi. “Yarışı rakiplerimin hızında koştum ve bugün altın kazanacağımdan emindim” dedi.

İronik bir şekilde, Ranchi’de 2011 Junior Nationals 1500m’de madalyaların dışında bitirdikten sonra çocukluk koçu VK Bajpai, Uttar Pradesh’in atleti için boş bir yer olduğu için engelli koşuda elini denemesini istediğinde gergindi. Ancak galibiyet, olayı ciddiye alması için ona ilham verdi.

Parul milli teknik direktörü Jaiveer Singh, stajyeri Cuma günü Bangkok’ta altın madalya kazandığında çok sevindi. “Hepimiz için gurur verici bir an. Olağanüstü bir atlet ve dünyayı yenme yeteneğine sahip. Bengaluru teknik direktörü Jaiveer, “Artık onu Paris 2024 Olimpiyatları’nda ve ayrıca Dünya Kupası ve Asya Oyunları’nda podyumda açıkça görebiliyorum” dedi.

“O (Parul) her şeye göğüs gerecek cesarete sahip. Çok sıkı çalışıyor ve eminim yakında 9:15-20 saniye içinde mesafeyi katedecek” dedi ve ekledi, “Parul önümüzdeki hafta daha fazla eğitim için Colorado Springs’e gidecek ve iniş yapması bekleniyor. Çin, Eylül’deki Asya Oyunları için.”

“Yetenek Noktası” programının bir parçası olarak 2008 yılında Meerut’taki görevi sırasında yeteneğini fark ettikten sonra ona etkinliğin inceliklerini öğreten çocukluk koçu Bajpai, “Parul her zaman hedefine odaklanan kendini adamış bir atletti,” dedi.

“Parul benim isteğim üzerine Ranchi Junior Nationals 3000m Engelli Koşu’da yarışmamış olsaydı, bugün bu altın madalyayı elde edemezdi” diye ekledi.

Sıralamasında yer aldığı için Tokyo Olimpiyatları biletini kıl payı kaçıran Parul, bu Mayıs ayında California, Walnut’ta düzenlenen Pist Festivali’nde 5000 metre koşusunda 15:10.35 saniyelik ulusal rekoru kırdı. Daha sonra 9:29 ile kişisel rekoruna ulaştı. 26 Mayıs’ta Los Angeles Grand Prix’sinde en sevdiği yarış olan 3000m engelli koşuda 51’ler.

Ayrıca Haziran ayında Bhubaneshwar’da düzenlenen Eyaletler Arası Şampiyonalarda 9:34.23’lük derecesini aldıktan sonra New York’ta 9:41.88’lik bir süre ile pist gecesine liderlik etti.

• YAZAR HAKKINDA

Sharad Deep, kriket ve Olimpik sporlar hakkında yazmaktan hoşlanan çok yönlü bir spor yazarıdır. Üniversite düzeyinde kriket oynadı ve 1997’den beri Hindustan Times için yazdı. …ayrıntılı olarak görün