UP, ITI’ler ve politeknikler aracılığıyla gençlerin beceri gelişimini artırmak için

Prokaryot

New member
Uttar Pradesh Hükümeti’nin ITI’leri ve politeknikleri gerekli kaynaklarla donatma ve eğitim sürecini iyileştirme yönündeki sürekli çabalarının bir parçası olarak, Mesleki Eğitim, Beceri Geliştirme, Girişimcilik ve Teknik Eğitim Departmanı (UPVESD&TE) bir kurum seçim süreci başlattı. Hükümetten yapılan resmi bir basın açıklamasında, amacın eyaletin çeşitli bölgelerinde yeni kurulan ITI’lerin ve politekniklerin işleyişi için kapsamlı eğitim ve beceri geliştirme sistemlerini uygulamak olduğu belirtildi.

Teknik eğitim (HT dosyası fotoğrafı)

Basın bülteninde de belirtildiği gibi, Kamu-Özel Ortaklığı (PPP) modelini temel alarak uygulamayı üstlenecek şirketleri belirlemek için UPVESD&TE kuruluşlarından Teklif Talebi (RFP) aracılığıyla teklifler davet edilecektir.

IPL 2024 açık artırması burada! Tüm güncellemeleri HT’den CANLI olarak takip edin. Şimdi Katıl

UPVESD&TE tarafından seçilen kurum, eyalette yeni kurulan çeşitli ITI’lerin ve politekniklerin kurumsal altyapısındaki tesislerin iyileştirilmesinden sorumlu olacak. Bu, eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak teknolojinin geliştirilmesini, kurumların çalışma sistemlerinin modern teknolojiyle modernleştirilmesini ve doğru yönetim gibi görevlerin yerine getirilmesini içermektedir.

Seçilen kurum aynı zamanda UPVESD&TE ile imzalanan anlaşma çerçevesinde enstitülerin ilgili kanun hükümlerine göre işletilmesi, bakımı ve yönetimiyle de ilgilenecektir. Ayrıca Ajans, bu görevlerin yerine getirilmesi karşılığında kararlaştırılan süre içerisinde belirli ekonomik fayda ve menfaatler elde eder.

Projede inşaat ve işletme olanakları sağlanacaktır. Ajans, ITI’ler ve politekniklerdeki mevcut inşaat çalışmaları kapsamında önerilen projeleri tamamlamak için gerekli tüm olanaklarla donatılacak. Kapsanan/korunan her türlü araç, malzeme veya süreç için fikri mülkiyet kanunlarına uygunluğu sağlar.

Ajans ayrıca öğretim üyelerinin ve diğer personelin seçimi ve atanmasında da yer alabilir ve bunları düzenli olarak denetleyebilir. Öğretim üyesi ve idari personel olarak atanan kişilerin yasal niteliklere sahip olmalarına ve çağdaş eğitim konusunda yeterli deneyime sahip olmalarına özellikle dikkat edilir.

Bu süreçlerin tamamlanması, ITI’lerde ve politekniklerde modern ekipmanların kurulumuyla teknolojik ilerlemeye yol açacaktır. Aynı zamanda vasıflı işçilerin işe alınması, bu kurumlardaki stajyerlerin uygun eğitim almasını sağlar.