UP eyalet okullarında yüz yüze öğretime “akıllı” destek

Prokaryot

New member
Eyalet hükümeti, Uttar Pradesh’i yetkin bir eyalet haline getirmek ve sınıf içi öğretimi daha etkili hale getirmek için dijital öğrenimi teşvik ediyor. Temel Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan bir basın açıklamasına göre, NCERT ve SCERT tarafından oluşturulan müfredata dayalı dijital içerik, akıllı sınıflar tarafından etkili sınıf öğretimi için kullanılacak.

Yalnızca açıklama amaçlıdır (HT dosyası fotoğrafı)

Öğretmenler Günü’nde CM Yogi, seçilen 18.381 Belediye Üst İlkokulunda ve Kasturba Gandhi Kız Okullarında akıllı sınıfları başlattı. Ayrıca 880 bilişim laboratuvarı kurma sürecini başlattı ve öğretmenlere 2,09 lakh değerinde tablet dağıtmaya başladı.

Bu, öğrencileri siber ve dijital eğitime duyarlı hale getirmeyi amaçlamaktadır. Bir yetkili, genel olarak UP hükümetinin öğretmenleri ve öğrencileri akıllı sınıflar aracılığıyla daha akıllı hale getirmeyi planladığını söyledi.

Bu akıllı sınıflarda modern 75 inç dokunmatik ekran panelleri, yüksek çözünürlüklü web kameraları, dijital ders içeriği, öğrenme yönetim sistemi, internet bağlantısı ve acil durum güç kaynağı mevcuttur.

Bir yetkili, sınıf eğitiminin akıllı sınıflar tarafından sağlanması durumunda çocukların okumaya ilgilerinin artacağını ve öğrenme seviyelerinin de gelişeceğini söyledi. Akıllı sınıflar sayesinde öğretmenler ve çocuklar, en son teknolojiye sahip, dünya standartlarındaki eğitim sistemini deneyimleyebilmektedir.

İnternetin okullarda yaygınlaşmasıyla birlikte farklı türdeki multimedya öğretim materyallerini sorunsuz bir şekilde kullanmak mümkün olacaktır. Çocukların gelişimi kolaylıkla takip edilebildiği gibi, çocukların çevrimiçi taraması da yapılabilmektedir.

Çevrimiçi öğretmen eğitimi, DDT, çocukların değerlendirilmesi, veri toplama vb. çalışmaların denetimi internet bağlantısı ile mümkün olacaktır. Çocuklar için dijital öğrenmenin yanı sıra dijital kaynakların kullanılabilirliği ve öğretmenlerin kapasitesinin artmasıyla birlikte öğretmenler çevrimiçi müfredat öğretimi de gerçekleştirebilir.

Geliştirme bloklarında dijital kaynakların bulunmasıyla birlikte çeşitli portallar (Gün Ortası Yemeği, Prerna Portalı, Manav Sampada Portalı vb.) aracılığıyla bilgi toplanıp izlenebilmektedir. Dijital kaynakların varlığı, bilgisayar yazılım uygulamaları ve internetin etkin kullanımı yoluyla çocukların dijital eğitimden yararlanmalarını teşvik edecektir.