UP CM Yogi bütünsel sağlık için yoga ve Ayurveda'yı teşvik ediyor

Prokaryot

New member
Başbakan Yogi Adityanath Pazartesi günü yoganın, Ayurveda'nın ve Nath mezhebinin fiziksel sağlığı, ruhsal gelişimi ve genel refahı iyileştirmedeki önemini vurguladı. Mahayogi Gorakhnath Üniversitesi'nde devam eden üç günlük uluslararası seminerde konuşan kendisi, insanları sağlıklı ve tatmin edici bir yaşam sürmek için bu eski uygulamaları benimsemeye teşvik etti.


CM Yogi, Ayurveda, Yoga ve Nath geleneğinin benzersiz fakat birbiriyle bağlantılı katkılarını açıkladı (Kaynak)

Bu geleneklerin dengesizliklerin düzeltilmesine, toksinlerin atılmasına ve disiplinli bir yaşam tarzıyla iç temizliğin sağlanmasına yardımcı olduğunu açıkladı.

CM Yogi, açılış konuşmasında bu uygulamalar arasında güçlü bir bağlantı kurdu ve ahlaki ve manevi tatminin sağlanmasında fiziksel sağlığın önemini vurgulamak için eski 'Sharir Madhyam Khalu Dharma Sadhanam' (beden dinin uygulanmasının aracıdır) deyişinden alıntı yaptı. Vurgulanması gereken hususlar ve sosyal yükümlülükler.

CM, Ayurveda, Yoga ve Nath geleneğinin benzersiz fakat birbiriyle bağlantılı katkılarını detaylandırdı. Ayurveda, bitkisel ilaçlar ve panchakarma terapilerini kullanarak doğal iyileşmeye odaklanır. Yoga, Hatha Yoga, Raja Yoga, Jnana Yoga, Laya Yoga ve Kriya Yoga gibi çeşitli formlarla sağlığı geliştirir. Nath geleneği, bedeni güçlendirmek ve arındırmak için yoga uygulamalarını, özellikle de hatha yoga ve “shatkarma” tekniklerini birleştirir.

CM Yogi ayrıca evrenin insan bedeninde bulunduğunu açıklayan ve evren ile insan varoluşu arasındaki derin bağlantıyı simgeleyen Mahayogi Guru Gorakhnath'ın öğretilerine de dikkat çekti. Ayrıca bu uygulamaların bütünsel yaşamı, ruhsal ilerlemeyi ve moksha'nın (kurtuluş) nihai amacını teşvik etmedeki kalıcı öneminden de bahsetti.

Ayrıca CM, Nath Yogilerin yogaya, özellikle de Gorakhasana ve Matsyendrasana gibi duruşlara olan katkılarını takdir etti. Fiziksel disiplinin sadece sağlığa katkıda bulunmakla kalmayıp aynı zamanda sekiz manevi gücün (Ashta Siddhis) ve dokuz hazinenin (Nava Nidhis) elde edilmesine de yol açtığına dikkat çekti. Hint felsefesinin Dharma'yı sadece dini bir uygulama olarak değil aynı zamanda görev, ahlak ve ahlaki yaşam olarak tanımladığını yineledi.