Ünlü şefler Sanjeev Kapoor, Ranveer Brar, Kunal Kapur ve Ishtiyaque Kureshi, Bakrid tabağı servis ediyor

Prokaryot

New member
Festival boyunca evde hazırlanan Bakrid lezzetlerinin tadını çıkarmak için lezzet tutkunları tüm yıl boyunca bekliyor. Uzmanlar, bu seferki tadı bu kadar benzersiz kılan şeyin, hazırlanmasında yer alan saflık, kutsallık ve duygular olduğunu söylüyor.


Şef Sanjeev Kapoor'dan Keema Hara Dhaniya

Efsanevi şef ve Padma Shri ödülü sahibi Imtiaz Kureshi'nin oğlu Şef Ishtiyaque Kureshi şöyle diyor: “Yemeği bu kadar benzersiz kılan, fedakarlığın içindeki kutsallık ve saflıktır. Bir restorandan satın alınan koyun eti veya başka bir yemekle elde edilemez. Hazırlanışındaki saf ve şenlikli duygu, Bakrid lezzetlerini özel kılıyor.”

Artık kriketteki en sevdiğiniz maçı izleyebilirsiniz. Her zaman ve her yerde. Nasıl olduğunu öğrenin

Hindistan'da ve yurt dışında birçok ünlü etkinliğin yemeklerini sunan Lucknow merkezli şef Kshitz Srivastava şunları ekliyor: “Bir yemek hazırlamak için kullanılan ham maddelerin saflığı eşsizdir. Ne zaman bir festival için bir şeyler hazırlasanız, ister bayram ister Diwali olsun, tadı eşsiz ve kıyaslanamaz; pakane ke baav utar jaate hain, bu beceriden daha fazlasıdır!

Şef Sanjeev Kapoor'dan Keema Hara Dhaniya


İçindekiler:

600 gram kıyma

1 su bardağı doğranmış taze kişniş yaprağı

2 inçlik zencefil parçası, iri doğranmış

10-12 diş sarımsak

4-5 yeşil biber, doğranmış

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı kimyon tohumu

3-4 adet yeşil kakule kabuğu

1 inç tarçın çubuğu

4-6 ayak parmağı

3 orta boy soğan, doğranmış

1 yemek kaşığı kişniş tozu

Tatmak için tuz

½ çay kaşığı öğütülmüş karabiber

1 çay kaşığı garam masala tozu

2 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı doğranmış taze nane yaprağı

4 yumurta, haşlanmış, soyulmuş ve dörde bölünmüş

Garnitür için taze kişniş dalı

Yöntem:

Kişniş yapraklarının yarısını bir öğütme kavanozuna koyun, zencefil, sarımsak, yeşil biber ve ¼ bardak suyu ekleyip ince bir macun haline gelinceye kadar öğütün.

Bir tavada yağı ısıtın, kimyon, yeşil kakule tohumu, tarçın ve karanfil ekleyin. Kokusu çıkana kadar soteleyin. Soğanları ekleyin ve altın kahverengi olana kadar kızartın. Öğütülmüş salçayı ekleyin ve yarım dakika kızartın. ¼ bardak su ekleyin ve iyice karıştırın. 1 dakika pişirin.

Kıyılmış koyun eti ekleyin ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak 8-10 dakika pişirin. Kişniş tozu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Yarım bardak suyu ekleyip kaynatın, ısıyı azaltın, kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak 20-25 dakika pişirin. Eğer koyun kıyması henüz pişmediyse yarım bardak kadar su ilave edip kısık ateşte kıyma tamamen pişene kadar pişirin.

Ezilmiş karabiber, garam masala tozu ve limon suyunu ekleyin. Kalan doğranmış kişniş yapraklarını ve nane yapraklarını ekleyin. İyice karıştırın ve haşlanmış yumurta çeyrekleriyle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.

Şef Ishtiyaque Kureshi'den Aatish-e-Chaap

Şef Ishtiyaque Kureshi'den Aatish-e-Chaap

Şef Ishtiyaque Kureshi'den Aatish-e-Chaap

İçindekiler:

Koyun eti pirzolası – 500 gr

Sarımsak – 10 diş (soyulmuş ve ezilmiş)

Zencefil suyu – 2 yemek kaşığı

Ananas – 100g (ezilmiş, sıkılmış ve suyunu elde etmek için süzülmüş)

Malt sirkesi – 2 yemek kaşığı

Kırmızı biber tozu – 1 yemek kaşığı

Karabiber, öğütülmüş – 1 yemek kaşığı

Bal – 1 yemek kaşığı

Hardal yağı – 1 yemek kaşığı

Tatmak için tuz

Nar taneleri

Yöntem:

Koyun pirzolasını yıkayın, temiz bir bezle kurulayın ve ete çatalla delik açın.

Tüm malzemeleri kıymaya ekleyin ve iyice marine edin.

Üzerini streç film veya gümüş folyo ile kapatıp oda sıcaklığında 2 saat, buzdolabında 6 saat dinlendirin.

Yapışmaz/dökme demir/tava tavasını ısıtın ve pişene, sulu ve altın rengi kahverengi olana kadar her iki tarafı da iyice ızgara yapın.

Fırında/tandırda veya ızgarada hazırlanabilir. Taze nar taneleri ile süsleyin.

Şef Ranveer Brar'dan Moradabadi Tavuk Biryanisi

Şef Ranveer Brar'dan Moradabadi Tavuk Biryanisi

Şef Ranveer Brar'dan Moradabadi Tavuk Biryanisi

İçindekiler:

Tavuk marinesi için:

Tavuk budu – 1 kg (uyluk, baget)

Yeşil biber turşusu 1 yemek kaşığı dolusu

Quark – 3-4 yığın yemek kaşığı dövülmüş

Zencefil-sarımsak ezmesi – 1 yemek kaşığı

Tatmak için tuz

Yağ – 2 yemek kaşığı

Yeşil biber – 5-6 adet (daha az sıcak, iri doğranmış)

Kişniş sapları 1 yemek kaşığı ihale (ince doğranmış)

Moradabadi Biryani için:

Yağ ⅓ bardak

Soğan 3 adet orta boy, dilimlenmiş

Kimyon tohumları – 1 yemek kaşığı dolusu

Karabiber – ½ yemek kaşığı

Topuz – 1 hayır.

Yeşil kakule – 5-6 adet.

Siyah kakule – 2 adet.

Karanfil – 5-6 adet

Defne yaprağı – 3 adet.

Tavuk (marine edilmiş)

Sıcak su – 3-4 bardak

Tatmak için tuz

Sella Basmati Pirinci – 4 su bardağı (30 dakika suda bekletilmiş)

Safran suyu – 1 yemek kaşığı

Hint turşusu için:

Sarımsak karanfilleri – 6-7 adet.

Kişniş yaprakları – ¼ bardak taze, kabaca yırtılmış

Tatmak için tuz

Yeşil biber, 3 adet

Yağ – 1 yemek kaşığı

Quark 1 ½ bardak, dövülmüş

Tatmak için tuz

Garnitür için:

Kişniş dalı

Kızarmış soğan

Yöntem:

Tavuğu marine etmek için: Tavuk butlarını, yeşil biber turşusunu, lor peyniri, zencefilli sarımsak ezmesini, tadına göre tuzu, yağı, yeşil biberleri ve yumuşak kişniş saplarını bir kaseye koyun ve iyice karıştırın. 10-15 dakika marine edilmesi için bir kenara koyun.

Moradabadi Biryani için: Bir handi'ye yağı ekleyin, sıcakken soğanları ekleyin ve altın rengi kahverengi olana kadar bir dakika kızartın. Kimyon tohumu, karabiber, topuz, yeşil kakule, siyah kakule, karanfil ve defne yaprağını ekleyip iyice kızartın.

Marine edilmiş tavukları ekleyip bir süre pişmeye bırakın, ardından ılık su ve tuzu ekleyip kısa bir süre kaynatın. Islatılmış sella basmati pirincini ekleyin, kapağını kapatın ve iyice pişene kadar 8-10 dakika pişirin.

Alevleri kapatın ve yemeğin bir süre beklemesine izin verin. Safran suyunu ekleyin ve biryaniyi dikkatlice açın. Servis tabağına alıp, kişniş sapı ve kızarmış soğanla süsleyin.

Hazırlanan turşuyla birlikte sıcak servis yapın.

Hint turşusu için: Bir kaseye sarımsak, kişniş yaprağı, damak tadınıza göre tuz, yeşil biber ve yağı ekleyin. Her şeyi bir karıştırıcıya koyun ve iyice öğütün. Hazırlanan salçayı bir kaseye koyun, tadına göre lor ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

Şef Kunal Kapur'dan Shami Kebab

Şef Kunal Kapur'dan Shami Kebab

Şef Kunal Kapur'dan Shami Kebab

Shami Masala için:

Defne yaprağı – 3 adet

Siyah kakule – 3 adet

karabiber – 2 çay kaşığı

Topuz – 2 bıçak

Tarçın 1” – 2 adet

Kakule – 10 adet

Karanfil – 6-7 adet

Kişniş tohumları – 2 yemek kaşığı

Kimyon tohumu – 1 çay kaşığı

Kimyon – 2 çay kaşığı

Kurutulmuş kırmızı biber – 5-6 adet

Pişirmek için:

Sıvı yağ – 2 yemek kaşığı

Kemiksiz koyun eti – 500g

Koyun eti Nalli – her biri 100 gr’lık 2 adet

Zencefil, doğranmış – 1 yemek kaşığı

Kıyılmış sarımsak – 1½ yemek kaşığı

Yeşil biber, dilimlenmiş – 3 adet

Zerdeçal – ½ çay kaşığı

Tuz – tatmak

Soğan, orta boy – 2 adet

Chana Dal – ½ bardak

Su – 2 bardak

Karıştırırken

Nane yaprakları – bir avuç

Kişniş yaprağı – bir avuç

Yeşil biber, doğranmış – 1 adet

Yumurta – 1 hayır

Kızartma için saf yağ

yöntem

Shami Masala için: Sıcak bir tavaya defne yaprağı, siyah kakule, karabiber, topuz, tarçın, kakule, karanfil, bütün kişniş tohumu, shahi jeera, jeera ve kurutulmuş kırmızı biber ekleyin. Bir süre her şeyi kızartın. Daha sonra bir havanda iri toz haline gelinceye kadar ezin. Baharatları bir blender ile de öğütebilirsiniz.

Pişirmek için: Düdüklü tencereye sade yağ, kemiksiz koyun eti, koyun eti nalli, doğranmış zencefil, sarımsak, yeşil biber, zerdeçal, tuz, iri doğranmış soğan, ıslatılmış nohut eti ve shami masala ekleyin. Yüksek ateşte 3-4 dakika kadar iyice soteleyin. Şimdi suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 7 ila 8 kez ıslık çalıncaya veya koyun eti iyice pişene kadar pişirin.

Koyun etini tam anlamıyla eriyene kadar pişirmemiz ve ardından yüksek ateşte pişirerek düdüklü tenceredeki fazla suyunu almamız gerekiyor.

Bir sonraki adım, koyun etini bir mathani veya sebze ezici kullanarak iyice ezmektir. Bunun için blender da kullanabilirsiniz ancak bu, kebapların kurumasına neden olur. Bu süreç zor gibi görünüyor ama değil; Koyun eti o kadar yumuşaktır ki, kısa sürede püre haline getirilebilir. Ocağı kapatın ve koyun eti soğuması için sığ bir kaseye aktarın.

Koyun eti soğuduktan sonra biraz doğranmış nane yaprağı ve kişniş ekleyin. Kıyılmış yeşil biberleri ve bir yumurtayı ekleyin. Yumurta isteğe bağlıdır, şami kebabını yumuşatır ve bağlayıcılık katar. Ellerinizle iyice karıştırın.

Şimdi koyun etini köfte haline getirmemiz gerekiyor. Bir top alın ve hafifçe bastırın, ardından yan tarafı eşit hale getirmek için köfteyi tekerlek gibi yuvarlayın. Şami kebabı hazır, kızartmamız yeterli.

Sıcak düz bir tavaya biraz yağ koyun ve üzerine shami kebapları yerleştirin. Her iki tarafı da eşit şekilde kızarana kadar kızartın. Shami kebap servise hazır. Biraz nane turşusu ile bu harika akşam atıştırmalığının tadını çıkarın.