SP ve Kongre, CBI'nin Akhilesh Yadav'a yaptığı bildirim nedeniyle BJP'ye saldırdı

Prokaryot

New member
Lucknow: Samajwadi Partisi (SP) ve Kongre Çarşamba günü, Merkezi Soruşturma Bürosu'nun (CBI) 2019'da kaydedilen yasadışı madencilik davasıyla ilgili olarak SP şefi Akhilesh Yadav'ı tanık olarak çağırması nedeniyle BJP hükümetine saldırdı.

Akhilesh, “BJP'ye karşı gelmek isteyen biri varsa o da SP'ydi ve onlar (BJP) gergindi” dedi. (HT DOSYASI)

İlk tepki veren bizzat Akhilesh Yadav oldu. Bir televizyon haber kanalının 2024 Lok Sabha anketleriyle ilgili etkinliğinde konuşurken şunları söyledi: “…BJP'ye karşı çıkacak biri varsa o da SP'dir ve onlar da (BJP) gergin. O yüzden ana hedef SP… Her ne kadar bağlam dışı bir yorum yapıyor olsam da 2019 anketlerinde bir ihbar aldım, yine seçimler yaklaşıyor ve (ben) tekrar ihbar aldım. Dolayısıyla seçimler yaklaştığında insanların bu konuda bilinçlendirileceğini biliyoruz.”

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

SP sözcüsü Fakhrul Hasan Chanda, “Evet tebliğ geldi. Samajwadi Partisi bu konuda hukuki görüş arıyor.”

Kıdemli Kongre Milletvekili ve Rudrapur'dan eski MLA Akhilesh Pratap Singh şunları söyledi: “Modi hükümetinin eski UP başbakanı ve SP lideri Akhilesh Yadav'a gönderdiği CBI bildirimi, BJP'nin seçim beklentileri konusunda ne kadar çaresiz ve cesaretinin kırıldığını gösteriyor.” BJP, HİNDİSTAN'dan korkuyor. Blok ve merkezi hükümet, soruşturma teşkilatları aracılığıyla HİNDİSTAN bloğunun liderlerini sindirmeye çalışıyor ama artık kimse korkmayacak.”

UP Kongre Komitesi başkanı Ajay Rai, Lucknow'da gazetecilere şunları söyledi: “BJP, UP'de SP ile Kongre arasındaki samimi koltuk paylaşımından dolayı üzgün.” BJP'den gelen bir sinyal üzerine bildirim Akhilesh Yadav ji'ye gönderildi ve şunu gösteriyor: BJP ne kadar heyecanlı. Nerede seçim yapılırsa yapılsın, ED, CBI veya IT muhalefeti kırmak için kötüye kullanılıyor.”