Savunma Bakanı Rajnath Singh, en son teknoloji savaşçının savaş alanına girdiğini söyledi

Prokaryot

New member
Gelişmiş ülkelerden ithal edilen maliyetli yapay zeka (AI) tabanlı savunma teknolojileri ve çip entegreli modern ateşli silahlar, ülkenin bunlara en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda uzaktan “engellenirse” ne olur?


Savunma Bakanı Rajnath Singh, 17 Haziran’da Lucknow’daki Surya Oditoryumu’nda Atmanirbhar Bharat yönetimindeki Savunma Diyaloğu programına katıldı. (Deepak Gupta/Hindustan Times)

Daha da kötüsü, modern ithal savunma teknolojisi hassas verileri düşmana sızdırmaya başlarsa ne olur?

Bir bilim kurgu gerilim filminin konusu mu?

Tekrar düşün.

Savunma Bakanı Rajnath Singh, seçim bölgesi Lucknow Lok Sabha’ya yaptığı üç günlük ziyarette bu tür endişeleri dile getirdi.

“Teknoloji, savaş alanına giren en yeni savaşçıdır. Çin de dahil olmak üzere birçok ülke AI araçlarını savunma teknolojilerine entegre etme çabalarını hızlandırırken, “Bu nedenle, hepimizin güncel ve uyanık olması ve silahlara ve teçhizata güven talep etmemiz gerekiyor.”

“Günümüzde çoğu silah modern elektronik sistemlerle donatılmıştır. Bu durumda, kullandığımız ekipman veya platformun, stratejik konumumuzu veya diğer hassas bilgileri düşmana ifşa eden bu tür çiplere veya diğer sistemlere sahip olma olasılığını inkar edebilir miyiz?

“Hepimizin daha yeni ve gelişmekte olan zorluklar hakkında düşünmesi gerekiyor. Yani bir ülkeden silah satın alıyoruz, ancak bize silah ve teknoloji satan ülkelerin, onları olumsuz koşullarda kullanırken, onları engellemek için teknoloji ve sistemlerden yararlandığı bir senaryo olabilir” dedi.

“İthal silahların, egemen bir ulus için kabul edilemez bazı koşullarla birlikte geldikleri için kendi sınırlamaları vardır. Bu nedenle, ülkenin egemenliğini korumak için son teknoloji ve teknolojik olarak gelişmiş silahlara ve mühimmatlara ihtiyacımız varsa, o zaman bunların yurt içinde geliştirilmesi gerekir, çünkü uzun süre başkalarına güvenemezsiniz” dedi.

“1971 savaşında silah ve cephaneye ihtiyacımız olduğunda yardım için başvurduğumuz ülkeler talebimizi reddettiler ve başka bir yol aramak zorunda kaldık. Talep gönderdiğimiz ülkelerin isimlerini vermek istemiyorum. Ayrıca Kargil Savaşı sırasında ordumuzun silah ve cephaneye ihtiyacı olunca ülkeler bize barış vaaz etmeye başladı. Bize geleneksel olarak silah sağlayan ülkeler bile hayır dedi” dedi.

Diğer ülke zora girdiğinde sırtını dönen ülkelere güvenemezsiniz” dedi.

Savunma Bakanı, İspanyol-Amerikalı bir filozof olan George Santayana’nın “Geçmişi hatırlayamayanlar, onu tekrarlamaya mahkumdur” sözünü aktardı.

Rajnath Singh, kendine güvenme ihtiyacını vurgularken, “Bu üzerinde düşünülmesi gereken bir ifade,” dedi.


  • YAZAR HAKKINDA


    Manish Chandra Pandey, Uttar Pradesh, Lucknow’daki Hindustan Times Politbüro’da Lucknow merkezli bir Yazı İşleri Asistanıdır. Siyasi haberciliğin yanı sıra, insanların ilişki kurabilecekleri dövüş/insani ilgi hikayeleri yazmayı seviyor. Manish ayrıca departmanları da kapsar. Sadece eskilerden değil, aynı zamanda unutulacak çok şey olduğunu fark etmesini sağlayan yeni gelenlerden de çok şey öğrenebileceğini düşünüyor. …ayrıntılı olarak görün