Rahul Gandhi ve Akhilesh Yadav, Rae Bareli-Amethi seçim kampanyasında Başbakan Modi'ye saldırdı

Prokaryot

New member
Kongre Milletvekili Rahul Gandhi ve Samajwadi Partisi başkanı Akhilesh Yadav, Cuma günü Rae Bareli ve Amethi'de HİNDİSTAN bloğunun kampanyasını desteklerken Başbakan Narendra Modi'yi hedef aldı.

Samajwadi Parti başkanı Akhilesh Yadav ve Kongre lideri Rahul Gandhi Cuma günü Amethi'de halka açık bir toplantıda. (PTI FOTOĞRAF)

Rahul Gandhi, Başbakanın seçim konuşmasında Başbakan Narendra Modi'ye (Rahul Gandhi) ne söylemesini istediğini söyletebileceğini söyledi.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

Rahul Gandhi, seçim kampanyası sırasında şöyle konuştu: “Başbakan son zamanlarda seçim konuşmasında Adani ve Ambani'den söz etti ve 'khata-khat' ifadeleri kullandı.

Başbakanın yenilgiyi kabul ettiğini iddia eden Rahul Gandhi, Modi'nin 2024 seçim sonuçlarının açıklanacağı 4 Haziran'dan sonra artık başbakan olarak kalmayacağını da söyledi.

Rae Bareli'de Rahul Gandhi ve Amethi'de Gandhi ailesinin destekçisi KL Sharma adına Kongre kampanyasına katılan SP şefi Akhilesh Yadav, SP ve Kongre'deki “khata-khat” şakası nedeniyle Modi'ye karşılık verdi.

Daha önceki bir seçim mitinginde Gandi, bunun sabit bir kalabalık olduğunu iddia etmek için “khata-khat khata-khat” ifadesini kullanmıştı. ₹Partisi iktidara gelirse her ay 8.500 yoksul kadının hesabına hızla akacak. Buna yanıt olarak Modi, 16 Mayıs'ta Pratapgarh'da düzenlenen bir mitingde, “khata-khat” seçimlerinden sonra HİNDİSTAN bloğunun çökeceğini söylemişti.

Modi'nin “Lok Sabha seçimlerinden sonra biz (Rahul Gandhi ve Akhilesh Yadav) yurt dışına gideceğiz” açıklaması yaptığını kaydeden Akhilesh Yadav, “İnsanlar BJP'ye bağlı bazı kişilerin zaten yurt dışına gönderildiğini biliyorlar” diye kaçtılar. -khat” (hızlıca). Şimdi insanlar BJP'nin 'Fatafat'ını (hızla) yeneceğimizi söylüyor. Hep “na khayenge, khane denge” (yolsuzluğa izin vermeyeceğiz) diyorlardı ama “woh sab dakar gaye, gagagat, gagat” (büyük yolsuzluğa kapılıyorlar).”

BJP'ye bağlılıklarını değiştiren SP liderlerini “Dhokhebaz” (hainler) olarak adlandırdı ve halkı BJP'ye oy vermeye çağırdı.

Rahul Gandhi ise insanlarla bağlantı kurmak için ailesinin Rae Bareli ile 100 yıllık ilişkisine değindi.

Gandhi ayrıca Başbakan Narendra Modi'nin kendisini İcra Müdürlüğü (ED) tarafından sorguya çektiğini söyledi.

“(Başbakan) beni 55 saat sorguya çekti. Hükümet binam elimden alındı ve Lok Sabha milletvekili olarak diskalifiye edildim. Onlara (BJP hükümetine) bir eve ihtiyacım olmadığını söyledim.

Rahul Gandhi ayrıca Başbakan'ın gözünü korkutmadığını da söyledi.

Amethi'de Rahul Gandhi, seçim bölgesine ilk kez 42 yıl önce 12 yaşındayken geldiğini söyledi.

O dönemde seçim bölgesinde yol bulunmadığını ve arazinin usar (çorak) olduğunu söyledi.

Rahul Gandhi ayrıca partisinin Merkezde iktidara gelmesi durumunda Amethi ve Rae Bareli'ye kalkınma açısından eşit davranacağını da söyledi.

“Eğer ₹Rae Bareli'deki geliştirme çalışmalarına 10 ABD doları harcanacak, aynısı Amethi'de de yapılacak… bu benim sözüm,” dedi Akhilesh Yadav ile Kongre adayı KL Sharma'yı desteklemek için düzenlenen ortak mitingde.

Rahul Gandhi, “Rae Bareli'den seçim için mücadele ettiğimi asla düşünmeyin, ben Amethi'ye aittim ve seçim bölgesine katkıda bulunmaya devam edeceğim” dedi.

Hem Rahul Gandhi hem de Akhilesh Yadav, Amethi'deki Nand Mahar Dham'da (Lord Krishna ile ilişkili bir tapınak) dua ettikten sonra Amethi'deki kampanyalarına başladı. Yadav, Amethi'deki seçimin 'Abhinay' (tiyatro) ile 'Vinay' (tevazu) arasında bir savaş olduğunu söyledi.

Ayrıca BJP'nin Amethi'deki Kongre'ye teslim olduğunu da söyledi.

Priyanka Gandhi insanları yeni bir başlangıç yapmaya ve BJP hükümetine oy vermeye çağırdı.

Öte yandan Uttar Pradesh BJP sözcüsü Avnish Tyagi, “Gandhi ailesi Rae Bareli ve Amethi'ye kendi malları gibi davrandı” dedi. Ancak oradaki insanlar onlara tahammül etmeye hazır değil ve öğretmek için 2024 Lok Sabha seçimlerinde onlarla yüzleşecekler. ders.”