Prayagraj'daki temizlik çalışanlarının çocukları için Vidya Kumbh

Prokaryot

New member
Devlet temel eğitim departmanı, Prayagraj'daki Mahakumbh Mela topraklarını temiz tutmak için çalışan 15.000 temizlik işçisinin çocukları için tüm temel olanaklarla donatılmış beş 'Vidya Kumbh' ilkokulu kurdu.

Mega fuarda görevli temizlik çalışanlarının çocuklarının kaliteli eğitim alacağı Prayagraj'ın Mahakumbh bölgesinde beş ilkokul açıldı. (Kaynak)

Girişimin amacı çalışan ailelerin çocuklarına ücretsiz ve kaliteli eğitim sunmaktır. Program kapsamında sergi merkezinde 5 ilköğretim okulu açıldı. Bu çocuklara eğitim verilen Vidya Kumbh İlköğretim Okulu, Sektör 1, Sektör 2, Sektör 7, Sektör 10 ve Sektör 13'tür.

Temel Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre şu ana kadar yaklaşık 500 öğrenci kayıt yaptırdı ve hedef 1.000 çocuğa ulaşmak.

bu okullardaki olanaklar

Bu okullarda dijital sınıflar, öğrenme paketleri ve oyun yoluyla öğrenme yoluyla ilgi çekici ve bütünsel bir eğitim verilmektedir. Umang Kiti kapsamında çocuklara kitap, kalem, fotokopi, okul kıyafeti, kazak ve diğer eğitim malzemeleri dağıtıldı. Ayrıca “Gyan Ka Pitara” isimli özel eğitim paketi de dağıtıldı.

Temel Eğitim Bakanı Sandeep Singh Pazar günü şunları yazdı: “Uğurlu Maha Kumbh-2025 – büyük 'din, kültür ve inanç' festivali vesilesiyle – Uttar Pradesh Hükümeti eğitime ve toplumun yeniden inşasına bağlı kaldı.” gelecek nesillere parlak bir geleceğin yolunu açıyoruz.”

Bakanın gönderisinde, “Başbakan Yogi Adityanath'ın önerisiyle başlatılan bu vizyoner ve ilham verici girişim, toplumun örnek alacağı bir örnek olacak” dedi.

Kumbh Mela Otoritesi özel görevli memuru Akanksha Rana şunları söyledi: “(Maha) Kumbh bölgesi 25 sektöre bölünmüş durumda. Planımız, yer müsaitliğine bağlı olarak bu sektörlerin her birinde bir Vidya Kumbh kurmaktır. Buradaki fikir, ebeveynleri buraya Kumbh alanını milyonlarca adanmış için temiz tutmak için geldiği için temizlik çalışanlarının çocuklarının eğitimlerini kaçırmamalarını sağlamaktır.”

Bir diğer

Mega fuarın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Mahakumbh Nagar'da temizliği korumak için 15.000'den fazla temizlik çalışanı görevlendirildi.

“Bunlar tüm fuar merkezinin temizliğinden tam sorumlu olan kişiler. Fuar alanlarında ülkenin her yerinden sıhhi işçiler ve işçiler görevlendiriliyor. Bir yetkili, “Hükümet benzersiz bir girişimde bulunarak çocuklarına eğitim sağlama sorumluluğunu üstlendi” dedi.

OSD, “Mahakumbh Nagar'da işçi çocuklarını eğitmek için iki ay boyunca ilkokullar açıldı” dedi. “Özel olan şey, bu çocukların pahalı okullara gitme imkânı olmayan sınıfa ait olmalarıdır” dedi.

Yogi hükümetinin amacı fuarda yevmiyeli ve temizlik işçilerinin çocuklarına eğitim vermektir. Bir yetkili, bu insanların çocukları için şu ana kadar fuar alanında iki ilkokul açıldığını ve burada birden beşinci sınıfa kadar olan çocukların öğretmenler tarafından dijital ve akıllı sınıflarda eğitim gördüğünü iddia etti.

Saraswati Ganga'sının ülkenin dört bir yanından burada iki ay kalacak olan işçi ve temizlik çalışanlarının çocukları arasında akmaya devam edebilmesi için bu çocuklar Vidya Kumbh İlkokulunda ücretsiz eğitim görecek.

“Bu okullara devlet müdürleri ve öğretmenler de görevlendirildi. Bu çocuklara ayrıca devletten ücretsiz üniforma, ayakkabı ve kitap veriliyor. Buraya her gün çocuklar için ücretsiz giriş var” dedi Rana. Bu okullarda öğrenciler akıllı sınıflarla kaliteli eğitim alıyorlar” diye konuştu.

Spor ve öğle yemeği düzenlemeleri

Okullarda açık hava oyun malzemelerinin sağlandığı oyun alanları geliştirildi. Çocukların öğle yemeği için yemek alanı da hazırlanacak.

Mahakumbh'da temizlik ve diğer işler yapan 15.000 Shramik Karmaveer'in çocuğunun, eğitimlerinin etkilenmemesi için eğitilmesi planlanıyor.

Şu ana kadar binlerce çocuk kayıt altına alındı ve düzenli olarak öğreniyorlar. Bu okullarda anaokulundan 5. sınıfa kadar eğitim tamamen ücretsiz olarak verilmektedir.

Dijital eğitimin dahil edilmesi

“Vidya Kumbh” kapsamında çocuklara dijital medya üzerinden eğitim veriliyor. Bu okulların dijital sınıflarında dersler beyaz tahtalarla, ses-görüntü içerikleriyle, dersler ise şiir, şarkı ve oyunlarla ilgi çekici hale getirildi.

Anaokulu çocukları öğrenmeye olan ilgilerini artırmak için oyun temelli özel eğitim alırlar.

UP Okul Eğitimi Genel Müdürü Kanchan Verma, yurtiçinden ve yurtdışından milyonlarca adanmışın Prayagraj'daki Sangam Bankalarında toplanacağı Mahakumbh 2025 sırasında Uttar Pradesh Temel Eğitim Departmanının eğitimin sürdürülmesinde önemli bir rol oynayacağını söyledi. İşçi sınıfı ailelerin çocukları bu durumda sürekli.

“Mahakumbh bölgesinde çalışan temizlik işçilerinin ve diğer personelin çocuklarına eğitim erişimi sağlamak için beş ilkokul açıldı. Burada 6-14 yaş arası çocuklarla anket yapıldı ve yaşlarına göre sınıflara kayıt yaptırıldı” dedi.