NBRI, Lucknow’da benzersiz isimlere sahip Begonvil çeşitleri çiçek açıyor

Prokaryot

New member
Wazid Ali Shah, APJ Abdul Kalam ve Begum Sikander, Pazar günü Lucknow’daki CSIR-Ulusal Botanik Araştırma Enstitüsü’nün (NBRI) merkezi bahçesinde açılan iki günlük Begonvil Festivali’nde sergilenen yenilikçi begonvil çeşitlerinden bazılarıydı.


NBRI, Lucknow’da benzersiz adlara sahip Begonvil çeşitleri çiçek açar (HT Fotoğrafı)

Son zamanlarda yetiştirilen yaklaşık iki düzine renkli begonvil çeşidi de dahil olmak üzere 50’den fazla çeşit, Pazartesi’ye kadar sabah 10’dan akşam 5’e kadar süren Begonvil Festivali ve Çiçek Krishi Mela’da dikkat çekti.

Begum Sikander, Wazid Ali Shah, APJ Abdul Kalam gibi bazı Begonvil çeşitleri farklı isimler alırken, diğerleri Shubhra, Arjuna, Archana, Mary Palmer Special, Los Banos Variegata, Aruna olarak adlandırıldı. Diğer bazı suşların Dr. BP Pal, Dr. PV Sane.

Begonvil Festivali birçok insanı cezbederken, Maharashtra, Batı Bengal, Madhya Pradesh ve UP gibi çiçek kümesi eyaletlerinden birçok çiftçi, girişimci de Çiçek Festivali ile birlikte düzenlenen Flower Krishi Mela’ya geldi. Programın baş bilim adamı ve organizatörü KJ Singh, “Asıl amaç, geleneksel tarımın yanı sıra çiçekçilik yoluyla gelirlerini artırabilmeleri için çiftçilere süs bitkileri hakkında enstitüde mevcut olan teknolojileri ve bilgileri yaymaktır” dedi.

NBRI’de kıdemli bilim adamı ve bahçe müdürü SK Tewari, “Enstitü ikinci bir begonvil festivali de düzenlemeyi planlıyor” dedi. Bu festivalde, NBRI’nin benzersiz bir begonvil çeşidi yetiştiren bireylerin ürünlerini sergilemelerine izin verebileceğini söyledi. Bundan sonra Begonviller sadece NBRI ve fidanlıklar tarafından sergilenecektir.

Çiçek yetiştiriciliği, geleneksel ekimden daha karlı

Rahul Shukla (Lucknow) ve Digvijay Singh (Barabanki) gibi çiftçiler, çiçek yetiştirmenin geleneksel pirinç ve buğday yetiştirenlerden daha fazla çiftçiye yardımcı olduğunu söyledi.

Sachin Rajulkar (Mahrashtra), kadife çiçeği, rajnigandha galleria ve krizantem gibi çiçekler yetiştirdiğini ve yılda iki kez yetiştirilebildiği ve aşırı hava koşullarına dayanabildiği için karlı olduğunu söyledi.

Tarım, Tarımsal Eğitim ve Araştırmadan Sorumlu Ek Genel Sekreter Devesh Chaturvedi ana konuk oldu. Çiftçilerin gelirlerini artırmak için ürün çeşitlendirmesinin şart olduğunu vurguladı.

Anand Prakash, Rektör Yardımcısı, Mahatma Gandhi Merkez Üniversitesi, Bihar, Bijendra Singh, Rektör Yardımcısı, Acharya Narendra Dev Tarım ve Teknoloji Üniversitesi, Ayodhya katılanlar arasındaydı.