MANN KI BAAT: Başbakan, biyogübre ve biyopestisit ürettiği için Bahraich SHG'lerini övdü

Prokaryot

New member
Başbakan Narendra Modi, Pazar günkü son 'Mann Ki Baat' yayınında, Bahraich'te biyo-gübre ve biyo-pestisit üretimiyle uğraşan kadın kendi kendine yardım gruplarının (SHG'ler) olağanüstü girişimlerini övdü. UP hükümet sözcüsü, Gorakhpur'dan katılan Başbakan Yogi Adityanath'ın, bu kendi kendine yardım gruplarıyla bağlantılı kadınlara gösterdiği takdir ve teşvik için başbakana teşekkür ettiğini söyledi.

(Dosya)

Başbakan, 2024'teki ilk 'Mann Ki Baat' programında, Ayodhya'da Ram Lalla'nın kutlandığı tarihi olaya da övgüde bulundu.

Ram Mandir ile ilgili en son güncellemeler için bizi takip etmeye devam edin! buraya tıklayın

Başbakan Modi, SHG'lerin ülke çapında artan önemini vurguladı ve özellikle Bahraich'teki Unnati Jaivik Ikai kadınlarının olağanüstü çalışmalarından bahsetti. Resmi 'X'ini alan CM Yogi şunları yazdı: “Başbakan Modi, Mann Ki Baat programında Bahraich bölgesinde biyo-gübre ve biyo-pestisit üreten kendi kendine yardım grubuyla bağlantılı kadınların moralini tartıştı ve yükseltti.”

Yogi, bu yenilikçi çabanın etkisini kabul etti ve girişimin yalnızca katılan kadınların mali refahına katkıda bulunmakla kalmayıp aynı zamanda doğal tarımın desteklenmesinde de önemli bir rol oynadığını vurguladı. Sözcü, 'Unnati Jaivik Ikai' kadınlarını tarım sektöründe ilham kaynağı oldukları için övdüğünü ve onların çabalarını takdir ettiği için Başbakan'a en içten şükranlarını ifade ettiğini söyledi.

Program sırasında Modi, Nibiya Begumpur köyünden kadınların kendi kendine yardım gruplarıyla işbirliği içinde inek gübresi, neem yaprakları ve şifalı bitkiler gibi yerel kaynakları kullanarak aktif olarak biyogübre ve biyopestisitler ürettiği 'Unnati Jaivik Ikai' örgütünün ilerleyişini anlattı. . Organizasyon bu ürünler için bir merkez haline geldi. Çevre köylerden 6.000'den fazla çiftçi organik ürünler satın alıyor ve böylece katılan kadınların ekonomik durumu iyileşiyor.

Başbakan, kadınların kullandığı insansız hava araçlarının köylerdeki tarımsal faaliyetleri desteklediği bir gelecek tasavvur ederek, bu tür girişimlerin dönüştürücü etkisini vurguladı. Başbakanın tanınması, ülke genelinde kadınlar arasında özgüven ve yenilikçiliğin teşvik edilmesi için bir katalizör görevi görüyor ve sürdürülebilir ve doğal tarım uygulamalarına yönelik önemli bir adıma işaret ediyor.