Lucknow’lu çocuk, Dünya Kupası elemeleri için ABD U-19 takımının kaptan yardımcısıdır.

Prokaryot

New member
Hussainganj kökleri Lucknow’dan olan ve Virat Kohli’yi taklit etmek isteyen 16 yaşındaki Utkarsh Srivastava, 11 Ağustos’ta Kanada’da oynanması planlanan ICC 19 Yaş Altı Erkekler Dünya Şampiyonası elemeleri için ABD takımının kaptan yardımcılığına seçildi. .

Genç Utkarsh Srivastava, ABD’de eski Batı Hintli yıldız Alvin Kallicharran ile poz veriyor. (HT dosya fotoğrafı)

O da Yeni Zelanda’dan Kane Williamson’ı takip ediyor ama en çok Kohli’ye bayılıyor ve onu dünyadaki birçok gence büyük bir ilham kaynağı olarak tanımlıyor. Dünya Kupası önümüzdeki yıl Şubat/Mart aylarında Sri Lanka’da yapılacak. Bundan önce Arjantin ve Bermuda’nın yanı sıra ABD ve ev sahibi Kanada’dan takımlar eleme etkinliğine katılacak. Dünya Kupası’nda alınabilecek tek bir koltuk olduğu için her maç çok önemli olacak.

“Bütün maçlar önemlidir ve zirvede bitirerek saymak için çevrilmemiş hiçbir taş bırakmayacağız. Kriket izlediğimden beri, benim için her şeyi ifade eden Kohli gibi bir vurucu olmayı hayal ettim. Hem Kohli’yi hem de Williamsons’ı her yerde takip ediyorum, ancak en çok Kohli’nin şık yumrukları beni büyülüyor” dedi Utkarsh Çarşamba günü, ana etkinliğe bir haftalık hazırlık için Toronto’ya gitmeden saatler önce.

ABD takımı, 11 Ağustos’taki ilk resmi Dünya Kupası elemeleri öncesinde ezeli rakipleri Kanada’ya karşı bir dizi ısınma maçı oynayacak.

2022’de MLC Jr Şampiyonası U15 Ulusal’daki 555 koşu dahil 3500 koşuya ulaşan Utkarsh, yeni Divi1 Yetişkinler Ligi PL sezonunda şimdiye kadar üç asır ve 14 yarım asır vurdu.

Utkarsh ayrıca spinner olarak birçok kaleyi aldı. 2010’dan beri ilk kez 2024 etkinliğine katılmaya hak kazanmanın, Amerika’nın genç ve genç kriketçileri için net bir odaklanma sağlayarak Amerika Birleşik Devletleri’nde oyunun devam eden büyümesine önemli bir destek sağlayacağına inanıyor.

“Dengeli bir ekibimiz var ve ödevlerimizi iyi yaptık. Kanada’da ihtiyacımız olan şey, planlarımızın iyi bir şekilde uygulanması çünkü sadece bir takım Dünya Kupası’na gidecek ve bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz” diyen Utkarsh, “Takımdaki oyuncuların çoğu oynadı. Uzun zamandır birlikte kriket oynuyoruz, bu yüzden koordinasyonumuz iyi.”

Aslında Utkarsh, henüz yedi yaşındayken Pune’da kriket oynamaya başladı. Bir yazılım uzmanı olan babası Bhavuk Srivastava, 2016 yılında Pune’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı. Hareket, ABD’nin Kuzey Karolina kentindeki küçük bir kasaba olan Cary’deki yerel bir kriket kulübüne kaydolan Utkarsh’ın hayatını değiştirdi, çünkü bu kulübün kriket koçu olarak eski West Indies yıldızı Alvin Kallicharran vardı.

Bhavuk, “Oğlum henüz 11 yaşındayken iki yıl içinde yetişkinler liginde bir asırlık gol attı ve herkesin saygısını kazandı” dedi. “Aslında, Lucknow’daki Kuzey Demiryolunda kıdemli bir subay olan babam DK Srivastava, 1960’larda zamanının iyi bir kriket oyuncusuydu. Bu yüzden oğlumun genlerinde kriket varmış gibi hissediyorum,” dedi Bhavuk.

• YAZAR HAKKINDA

Sharad Deep, kriket ve Olimpik sporlar hakkında yazmaktan hoşlanan çok yönlü bir spor yazarıdır. Üniversite düzeyinde kriket oynadı ve 1997’den beri Hindustan Times için yazdı. …ayrıntılı olarak görün