Lucknow'daki polis gençleri zorla PAC merkezine götürüp dövüyor; iki kişi tutuklandı, birçok kez suçlandı

Prokaryot

New member
İki polis memuru, Charbagh'tan 20 yaşındaki bir genci zorla alıp Mahanagar'daki 35. PAC Taburu karargahına götürdüler; iddiaya göre onu bir grup adamla birlikte kışlada dövdüler, saçını kestiler ve geç serbest bıraktılar. Bandha Yolu yakınında gece.

Zorla 35. PAC Btn'nin karargahına götürülen Mohammad Faiz, Lucknow'da polis memurları tarafından dövüldü ve kısmen tonlandı. (Kaynak)

Olay, 13 Nisan'da, Cantt sakini olan mağdur Mohammad Faiz'in şikayeti üzerine 14 Nisan'da Mahanagar polis karakolunda bir FIR kayıtlıyken meydana geldi.

Yalnızca HT uygulamasında Hindistan'daki genel seçimlerin hikayesine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin!

35. Kolordu PAC komutanı Atul Sharma, olayla ilgili raporun Meerut polisine iletileceğini söyledi. Bu temelde, sanık polis memurları hakkında polis soruşturması başlatılacak.

Merkez bölge DCP'den Raveena Tyagi, “Mahanagar karakolunda Vishant Rana ve Vishal Chauhan olarak tanımlanan iki polis memuru ve diğer kimliği belirsiz 10 adama karşı bir FIR kaydedildi ve bu da onların tutuklanmasına yol açtı” dedi.

FIR kopyasına göre, adamlar IPC'nin 147 (isyan), 323 (incitme), 341 (haksız kısıtlama), 504 (kasıtlı hakaret) ve 506 (cezai gözdağı) bölümleri uyarınca tutuklandı.

Polise göre polisler 35. PAC'daki bir spor müsabakası kapsamında Meerut'tan Lucknow'a gelmişti.

Kurban FIR'ında polise Pazar günü bir arkadaşıyla akşam yemeği için Charbagh bölgesine gittiğini söyledi. Akşam yemeğinden sonra, Charbagh yakınındaki bir köprü boyunca gezinirken, yanından geçerken omzu Vishant Rana'ya sürttü. “Bunun üzerine Vishant, benimle tartışmaya başlayan diğer arkadaşı Vishal'ı aradı. Arkadaşım oradan kaçarken, ikisi beni zorla bisikletleriyle Mahanagar'daki 35. PAC genel merkezine götürdüler ve orada kimliği belirsiz on adamla birlikte beni dövdüler. Saçımı da kestiler” dedi Faiz FIR'da.

Daha sonra Faiz gece geç saatlerde Bandha Yolu'na bırakıldı.

Adamlar ayrıca mağdurun ailesini arayarak mağdurun bir cep telefonu hırsızlığı olayına karıştığını bildirdi.

Faiz, şikayetinde “Ancak beni gece devriyesindeki bir polis ekibinin kurtardığı bandhaya bıraktılar” dedi.