Kala Srot Galerisi: Güney Koreli sanatçılar Lko'daki Prog konutunda sanat eserleri yaratıyor

Prokaryot

New member
18 Aralık 2024 22:58 IST

Üç Güney Koreli sanatçı, yerel sanatçılarla işbirliği yaparak 17 Ocak'a kadar eserlerini sergiledikleri Kala Srot Sanat Galerisi'nde bir ay sürecek misafir sanatçı programına başladı.

Kore Cumhuriyeti'nden (Güney Kore) üç sanatçı, Kala Srot Sanat Galerisi'nde bir ay sürecek misafir sanatçı programı “Saranghae” için Çarşamba günü şehre geldi.

Kore Cumhuriyeti'nden sanatçılar Çarşamba günü Lucknow'da (HT fotoğrafı)

İlk gün kentten sanatçılarla etkileşime girdikleri bir tanışma etkinliği düzenlendi.

17 Ocak'a kadar sürecek olan programın son günlerinde ise yaptıkları resimler bir sergide sergilenecek. Önümüzdeki birkaç gün içinde başka bir Koreli sanatçının da katılması bekleniyor.

İkamet programı katılımcıları arasında Hyungmee Lee, Hyunwook Park, Jain Gu ve Youngbin Lee yer alıyor.

40 yaşındaki Park, resim yapmayı yaklaşık yirmi yıl önce öğrenmeye başladığını söyledi. “Çizgi roman ve karikatür yapmaya her zaman ilgim vardı ancak üniversite yıllarımda resim yapmaya yöneldim. Çekici bulduğum için el yapımı kağıt üzerine siyah mürekkeple resim yapıyorum. Annem Koreli bir ressam olduğu için benim ilham kaynağımdı. Resim yaparken Hindistan'dan ilham almayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Park ayrıca Hintli sanatçı Raja Ravi Verma'nın çalışmalarına hayran olduğunu da paylaştı.

Fizik ve matematik alanında ihtisas yapan 33 yaşındaki Gu, bir bilişim şirketinde yaklaşık bir yıl çalıştıktan sonra sanatta aradığını bulduğunu söyledi. “Sanatçının hayatını renklerle ifade etmeye çalışan dürüst bir insan olduğuna inanıyorum. Gu, “Ayrıca sanat eserlerimde karakterim ve kendim hakkında konuşmayı seviyorum. Resim yapmak için yağlı pastel, mürekkep, akrilik ve yağlı boya gibi karma teknikler kullanıyorum” dedi.

Resimlerinde doku denemelerini sevdiğini, duvarları boyayan ve duvar kağıdıyla çalışan babasının da bu kararlarında kendisine destek olduğunu paylaştı.

54 yaşındaki Hyungmee Lee, babasının mimar olması nedeniyle çocukluğundan beri resim ve sanat eserleriyle iç içe olduğunu söyledi. “13 yaşımdayken okulda resim yapmaya o kadar odaklanmıştım ki binada kilitli kaldım. Farklı medya ve teknikleri denemeyi seviyorum. Hindistan'ı duydum ve buradayken yoga ve meditasyonu denemek istiyorum” dedi Lee.

Daha fazlasını gör