JK'de otobüse düzenlenen terör saldırısında dokuz kişiden ikisi UP'tan öldü

Prokaryot

New member
Yetkililer Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Pazar akşamı Jammu ve Keşmir'in Reasi bölgesinde hacıları taşıyan bir otobüse düzenlenen ölümcül terör saldırısında hayatını kaybeden dokuz kişi arasında Uttar Pradesh'ten iki çocuğun da bulunduğunu söyledi.


Otobüs Shiv Khori Tapınağı'ndan Mata Vaishno Devi Tapınağı'na giderken teröristlerin 53 kişilik otobüse ateş açması sonucu otobüs Poni'nin düştüğü bölgedeki Teryath köyü yakınlarında derin bir geçide düştü. (Ajans)

Ayrıca teröristlerin Uttar Pradesh ve Delhi'den hacıları taşıyan otobüse pusu kurması sonucu yaralanan 41 kişi arasında eyaletten 25 kişi daha vardı. Otobüs, Shiv Khori tapınağından Mata Vaishno Devi tapınağına giderken teröristlerin 53 kişilik otobüse ateş açması sonucu otobüs Poni bölgesindeki Teryath köyü yakınlarında derin bir vadiye düştü.

Cırcır böceğimle tanışın, cırcır böceğime elveda deyin! Kriket'te oyunu istediğiniz zaman, istediğiniz yerde takip edin. Nasıl olduğunu öğrenin

Uttar Pradeş Başbakanı Yogi Adityanath, X üzerinden yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı ve şunları yazdı: “Jammu ve Keşmir'de hacılara yönelik korkakça saldırı son derece üzücü. Merhuma en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Acılı ailelere başsağlığı diliyorum. Lord Shri Ram'a, ölenlere kutsal ayakları dibinde bir yer vermesi ve tüm yaralılara acil şifalar vermesi için dua ediyorum.”

Balrampur bölge hakimi Arvind Singh, eyalette ölenlerin Balrampur bölgesindeki Kandhbhari köyünden Ruby (15) ve Anurag Verma (10) olarak belirlendiğini söyledi. Saldırıda yaralananlar arasında Balrampur'dan 12, Gonda'dan yedi, Gorakhpur'dan dört ve Varanasi bölgelerinden iki hacı vardı.

“Hacılarla temas halindeyiz ve yönetim onlara mümkün olan her türlü yardımı sunuyor. Balrampur başbakanı, yaralıları tedavi etmek ve güvenli bir şekilde geri getirmek için Jammu'ya bir ekip gönderiyoruz” dedi.

“4 Haziran'da Gonda ve Balrampur'dan bir grup adanmış Vaishno Devi'ye doğru yola çıktı. Aynı gün adanmışlar Ayodhya Dham'da Lord Ram'ın darshan'ını aldılar. 5 Haziran'da Ayodhya'dan Jammu'ya giden bir trene bindiler” dedi Singh.

“Vaishno Devi'yi gördükten sonra 9 Haziran'da otobüsle Shivkhodi'ye gittiler. Dönüş yolunda Pazar günü saat 18.15'te Teryath köyü yakınlarında terör saldırısı meydana geldi” diye konuştu.

“Yaralı inananlardan bazılarının ameliyat edilmesi gerekiyordu. Gonda DM Neha Sharma, mağdurlara yardım etmek için bölgeden bir yargıç ve bir SP polis memuru yardımcısı Jammu'ya gönderilecek” dedi. (Ajansın katkılarıyla)