Jhansi Hastanesi Yangını: Görgü tanıkları, yangın söndürücülerin sızdırdığını, alarmların hatalı olduğunu söylüyor; Hastane iddiaları yalanladı

Prokaryot

New member
Jhansi Hem eyalet sağlık departmanı hem de yenidoğan yoğun bakım ünitesinde (NICU) bir gecede çıkan yangında 10 yenidoğanın ölümüne neden olan Maharani Laxmi Bai Tıp Fakültesi, koğuşun alevleri kontrol altına almak için çalışan yangın söndürücülerle donatıldığını iddia etti.


İtfaiyeciler, yangın çıktıktan sonra Jhansi'deki (AP) Jhansi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki yenidoğan yoğun bakım ünitesinde çalışıyor.

Ancak yangın söndürücülerin üzerinde son kullanma tarihinin 2022 yılında dolacağını belirten etiketlerin olduğu ortaya çıktı. Ayrıca olay sırasında yangın alarmı devreye girmedi. Görgü tanıkları, yangın söndürücülerin hastane personeli tarafından kullanıldığında etkisiz kaldığını doğruladı.

Aralarında Kripal Singh Rajput, Kuldeep Sikarwar ve Jhansi kırsalındaki Barauli Kharag'dan Govind Das'ın da bulunduğu görgü tanıkları ve ilk müdahale ekipleri, Pawan adlı koğuş görevlisinin alevleri söndürmek için dört yangın söndürücü kullandığını söyledi. “O [the extinguishers] köpüğü olması gerektiği gibi salmadı” dedi Kripal ve Govind.

Yangın söndürücülerin üzerinde, 2019'da yeniden doldurulduklarını ve son kullanma tarihlerinin 2022'de dolacağını belirten etiketler vardı. Jhansi'deki Peetambara İtfaiye Departmanı tarafından teslim edildiler. Şirketin ofisi bu muhabirin çağrılarına yanıt vermedi.

Kuldeep, yangın çıktığında girişin üzerine kurulan yangın alarmının hiç çalmadığını belirtti.

Bu endişelere rağmen tıp fakültesi ve sağlık departmanı yangınla mücadele ekipmanının çalışır durumda olduğu konusunda ısrar etti. Tıp fakültesi başhekimi Dr. Satish Chandra, yangın söndürücülerin bu yıl haziran ayında yeniden doldurulması konusunda ısrar etti. “Rudraksha Traders haziran ayında yangın söndürücüleri yeniden doldurdu ve bunu kanıtlayacak makbuzlarımız var” diye ekledi.

Başbakan Yardımcısı Brijesh Pathak da konuştu ve bu yıl Şubat ayında tüm tıp fakültesinde yangın güvenliği denetimi yapıldığını ve tatbikat sırasında tespit edilen eksikliklerin derhal giderildiğini söyledi. Ayrıca Haziran ayında acil duruma hazırlık durumunu değerlendirmek için kuru bir tatbikat yapıldığını da sözlerine ekledi.

Yangın söndürücülerin üzerindeki etiketler sorulduğunda Pathak, dolum şirketlerinin eski etiketleri çıkarmamasının yaygın bir uygulama olduğunu söyledi. “Bu durumda eski etiketler kaldırılmadı ve bunun neden olduğuna dair soruşturma sürüyor” dedi. “Tıp fakültesi koğuşa dört yangın söndürücü yerleştirmişti. Haziran ayında yeniden dolduruldular ve çalışır durumdaydılar. Bir koğuş çocuğu hepsini boşalttı [in his attempt to put out the flames]”diye ekledi.