Hükümet, UP’de NEP uygulamasını göstermek için 10 okul seçti

Prokaryot

New member
Eyalet hükümeti, diğer eyaletlerden gelen delegelere ve ziyaretçilere eyaletteki yeni eğitim politikasının (NEP-2020) uygulanmasını ‘göstermek’ için kullanılacak ‘demo okullar’ olarak 10 okul geliştirmeye yönelik bir proje başlatmaya karar verdi. Hükümetin basın açıklamasına göre yurtiçinde ve yurtdışında.

Proje için okulların belirlenmesine yönelik talimatlar, yakın zamanda Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yapılan bir inceleme toplantısında Başbakan Yogi Adityanath tarafından yayınlandı. Bu proje, UP’nin 57 ilçesinde (dosya) en son teknolojiye sahip tesislerle donatılacak olan Başbakanlık Model Kompozit Okullarının bir parçasıdır.

Çoğu eyalet başkentinin önemli bölgelerinde, bazıları da komşu Barabanki’de yer alacak olan bu okullar, aynı zamanda ziyaretçilere hükümetin ilkokullara sağladığı olanakları da sergileyecek.

Proje için okulların belirlenmesine yönelik talimatlar, yakın zamanda Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yapılan bir inceleme toplantısında Başbakan Yogi Adityanath tarafından yayınlandı. Bu proje, UP’nin 57 ilçesinde en son teknolojiye sahip tesislerle donatılacak olan Başbakanlık Model Kompozit Okullarının bir parçasıdır.

Teklife göre bu okulların seçimi “boşluk analizine” dayandırılacak. Prerna portalından da yardım alınır.

Okul Eğitimi Genel Müdürü Vijay Kiran Anand, “Lucknow’a gelen ziyaretçiler, 2020 Ulusal Eğitim Politikasının uygulanmasını ve öğrenmede mükemmellik ve yaparak öğrenme gibi kavramları gözlemleme fırsatına sahip olacak.” dedi.

Bu projenin bu yılın sonlarında başlaması bekleniyor. Teklife göre, boşluk analizine dayalı olarak yaklaşık ₹Konseyin 10 karma okulunun iyileştirilmesi için ₹ 7 crore harcanacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle her okulun masrafları karşılaması beklenir. ₹66 lakh.

“Heyecan verici bir haber! Hindustan Times artık WhatsApp kanallarında
Bağlantıya tıklayarak bugün abone olun ve en son haberlerden haberdar olun! Buraya tıklayın!