Holi'den önce, yasadışı alkol ticaretine harika bir yaklaşım

Prokaryot

New member
13 Mart 2025 08:56

Holi'den önce, tüketim vergisi departmanı yasadışı alkole karşı bir eylem başlattı, 1 Mart'tan bu yana 31.000'den fazla baskın düzenledi ve 1.11 lakh litresine el koydu.

Holi'den önce, devlet tüketim vergisi departmanı, yasadışı alkolün üretimini, satılmasını ve kaçakçılığını içermek için 1 Mart'tan bu yana özel bir yasak kampanyası yürütmektedir.

(Dosya)

Tüketim vergisi departmanından yüksek bir memurlara göre, ortak tüketim kontrolü, yerel yönetim ve polis memurları, yasadışı alkolün üretildiği ve satıldığı yerlere saldırdılar. Hükümetler arası kaçakçılığın önlenmesi için ulusal ve eyalet otoyollarında geçici kontrol görevleri kuruldu.

Yetkili, kampanyanın tüketim vergisi görevlisi Adarsh Singh'in talimatları tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Yolculuğun bir parçası olarak, ekipler 3.556 dava kaydedilen 31.176 baskın yaptı, 1.11 lakh litre yasadışı alkol kazandı ve alkol üretmek için 1 ila 11 Mart arasında kullanılan 1.43 lakh kg hammaddeleri yok etti.

Bu süre zarfında 644 kişi Tutuklandı ve Tüketim Vergisi Yasası ve Bharatiya Nyaya Sanhita'nın ilgili bölümlerinin bir parçası olarak rezerve edildi. Buna ek olarak, yasadışı alkol taşındığında kullanılan iki araca el konuldu.

Yasadışı alkolün çoğu Saharanpur, Lakhimpur Kheri ve Jhansi tarafından geri kazanıldı. Sıkı icra ile birlikte ekipler, tüm yasadışı alkol boşluklarını kalıcı olarak kaldırmaları için tuğla fırınları, RO bitkileri, restoranlar, lisanslı mağazalar, model dükkanları ve toptan lisans sahiplerini inceledi.

Rec simgesi
Önerilen konular