Hiçbir okulun kapatılmasına yönelik bir süreç yok: UP Temel Eğitim Dairesi Başkanlığı

Prokaryot

New member
LUCKNOW UP Temel Eğitim Departmanının devlet ilkokullarını ve lise ilkokullarını 50'den az öğrenciyle birleştirme kararı siyasi bir tartışmaya yol açtı ve bunun ardından bakanlık açıkça geri adım attı ve herhangi bir okulu kapatmak için herhangi bir sürecin devam etmediğini söyledi.

Temel Eğitim Bakanlığı'nın okulları birleştirme planı da öğretmenler derneğinin eleştirileriyle karşılaştı. (illüstrasyon için resim)

“Medyanın bir bölümünde 27 bin ilkokulun çevre okullarla birleştirilerek kapatılacağı yönündeki haberler yanıltıcı ve asılsızdır. Bakanlık Pazartesi günü sosyal medya paylaşımında, “Hiçbir okulun kapatılmasına yönelik bir süreç yok” dedi.

Çelişki/açıklama, Kongre genel sekreteri Priyanka Gandhi Vadra'nın, eyaletteki 27.000 devlet okulunun birleşmesinden sonra kapatılması önerisi üzerine UP hükümetine saldırmasından ancak 29 dakika sonra, sabah 11:44'te geldi.

Priyanka, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “UP'deki BJP hükümeti 27.764 ilkokul ve ilkokulu kapatma kararı aldı. Bu hamle eğitim sektörünün yanı sıra Dalit çocuklarına, toplumun geri kalmış, yoksul ve ayrıcalıklı kesimlerine karşıdır.”

Onun gönderisinde

“Refah politikaları ve sistemlerinin amacı kar elde etmek değil, insanların refahını sağlamaktır. BJP, eğitimin zayıf kesimlerden gelen çocuklara sunulmasını istemiyor” diye ekledi.

Genel Müdür (Okul Eğitimi) Kanchan Verma, “Hindistan Hükümeti'nden bir iletişim geldi ve yetkililerimizle görüşme halindeyiz. Okulların birleştirilmesi veya kapatılması yönünde herhangi bir karar alınmadı. Yetkililerle yapılan toplantı tutanakları bir emir veya karar niteliği taşımaz.”

Temel Eğitim Bakanlığı'nın okulları birleştirme planı da öğretmenler derneğinin eleştirileriyle karşılaştı. UP İlköğretim Öğretmenleri Derneği başkanı Dinesh Chandra Sharma, şu konudaki gönderisinde:

Ulusal ödüllü öğretmen Vipin Bihari, X hesabında şunları yazdı: “Hükümet bu kararı derhal geri çekmeli. Bu öncelik belirlenirse gelecekte norm haline gelecek ve kimse bunu değiştiremeyecek, insanlar çocukların eğitimi için mücadele etmek zorunda kalacak.”

Paylaşımında “İkinci kayıp hükümetin imajı üzerindedir çünkü ara seçimlerden hemen önce bu tür haberlerin ortaya çıkması insanların kararını etkileyebilir” dedi.