9 Ocak 2025 11:55 IST
Kış soğuğu insanları çoğunlukla kapalı mekanlarda tutuyor. Dışarı çıkanlar, ister sıcak bir fincan çay ister kış yol eğlencesi olsun, ısınmak için ellerinden geleni yaparlar.
Kışın soğuğu ve gün boyu güneş ışığının olmayışı insanları çoğunlukla kapalı mekanlarda tutuyor. Dışarı çıkanlar, ister sıcak bir fincan çay eşliğinde ister leziz kış yol ikramlarının keyfini çıkararak, ısınmak için ellerinden geleni yaparlar. Su kestanesi ve tatlı patatesten samosa pakora, baati choka, bun makkhan, gajak ve makkhan malai ile yer fıstığına kadar tüm bu ikramlar istekli müşteriler buluyor ve satıcılar yüksek talep görüyor.
Hazratganj'da geçici bir tatlı patates tezgahı (Mustaq Khan/HT)
Önümüzde hızlı günler var
Met ofisinin önümüzdeki günlerde West UP ve Northwest UP'un çeşitli yerlerinde yağmur yağacağını tahmin etmesiyle birlikte, sisin yoğunlaşması, sıcaklıkların daha da düşmesi ve soğuk faktörün artması nedeniyle şehir sakinleri için herhangi bir soluklanma yok.
Kıdemli bilim insanı M Danish, “Yoğun sis, güneş ışığının olmayışı ve sıcaklığın 7-8 santigrat dereceye düşmesi nedeniyle hem şehirde hem de pan eyaletinde soğuk gündüz koşulları hakim olmaya devam edecek” dedi.
Chai, samosa, topuz makkhan
İnsanlar Sharmaji Çay Merkezi'nde (Mustaq Khan/HT) chai samosa ve bun makkan'ın tadını çıkarıyor
Sendika lideri ve Lucknow Municipal Corporation çalışanı Kaiser Raza, Sharmaji Çay Merkezi'nde çıtır samosa ve beyaz tereyağlı çörek içeren sıcak çayın yıl boyunca iyi satıldığını ancak kışın daha lezzetli olduğunu söylüyor.
Raza, “Böyle havalarda, herkes sıcak çayın tadını çıkarmak ve onu samosa veya çörek makkhan ile eşleştirmek istediğinden birden fazla tur düzenleniyor” diye ekliyor.
Cantt Yolu üzerindeki Globe Bakery, Janpath, Maqbara Yolu üzerindeki Kewal Tea ve Naval Kishor Yolu üzerindeki Gupta Tea gibi diğer kavşaklarda da manzara benzer. Şehirdeki çeşitli çay ve kahve franchise mağazaları da bu sezonun sıcak noktaları arasında yer alıyor.
Sokak ikramı
Rajma ve Kadhi Chawal, Gomti Nagar'da duraklıyor (Deep Saxena/HT)
Litti ve Baati Chokha birçokları için bir başka cazip kış öğleden sonra yemeği olduğunu kanıtlıyor. Gomti Nagar'da yiyecek kamyonu Palwan Baati Chokha'yı işleten Santosh K Gupta şöyle diyor: “Jaado mein toh bikri badhti hi hai. Sıcak kömür üzerinde kavrulmuş kış aylarında cazip görünüyor ve şüphesiz birçokları arasında popüler. Kavrulmuş litti ve baati, bir tutam desi ghee ile birlikte yeşil sebze chokha ile birlikte soğuk günlerde yemek tutkunlarını cezbediyor.
Balaji Yemek Köşesi'ni işleten evli çift Mukul ve Poonam Sharma, kadhi chawal ve rajma chawal'larını aynı yerdeki derme çatma tezgahlarında saat 15.00'e kadar satmışlardı. Mukul, “İnsanlar ghar jaisa khana'yı seviyor ve bu soğuk havada taze ve sıcak olarak onlara servis edildiğinde onu seviyorlar” diyor. Idli-Sambhar ve Paneer Roti'nin kombinasyonu da oldukça popüler.
Daha fazlasını gör
Kış soğuğu insanları çoğunlukla kapalı mekanlarda tutuyor. Dışarı çıkanlar, ister sıcak bir fincan çay ister kış yol eğlencesi olsun, ısınmak için ellerinden geleni yaparlar.
Kışın soğuğu ve gün boyu güneş ışığının olmayışı insanları çoğunlukla kapalı mekanlarda tutuyor. Dışarı çıkanlar, ister sıcak bir fincan çay eşliğinde ister leziz kış yol ikramlarının keyfini çıkararak, ısınmak için ellerinden geleni yaparlar. Su kestanesi ve tatlı patatesten samosa pakora, baati choka, bun makkhan, gajak ve makkhan malai ile yer fıstığına kadar tüm bu ikramlar istekli müşteriler buluyor ve satıcılar yüksek talep görüyor.
Hazratganj'da geçici bir tatlı patates tezgahı (Mustaq Khan/HT)
Önümüzde hızlı günler var
Met ofisinin önümüzdeki günlerde West UP ve Northwest UP'un çeşitli yerlerinde yağmur yağacağını tahmin etmesiyle birlikte, sisin yoğunlaşması, sıcaklıkların daha da düşmesi ve soğuk faktörün artması nedeniyle şehir sakinleri için herhangi bir soluklanma yok.
Kıdemli bilim insanı M Danish, “Yoğun sis, güneş ışığının olmayışı ve sıcaklığın 7-8 santigrat dereceye düşmesi nedeniyle hem şehirde hem de pan eyaletinde soğuk gündüz koşulları hakim olmaya devam edecek” dedi.
Chai, samosa, topuz makkhan
İnsanlar Sharmaji Çay Merkezi'nde (Mustaq Khan/HT) chai samosa ve bun makkan'ın tadını çıkarıyor
Sendika lideri ve Lucknow Municipal Corporation çalışanı Kaiser Raza, Sharmaji Çay Merkezi'nde çıtır samosa ve beyaz tereyağlı çörek içeren sıcak çayın yıl boyunca iyi satıldığını ancak kışın daha lezzetli olduğunu söylüyor.
Raza, “Böyle havalarda, herkes sıcak çayın tadını çıkarmak ve onu samosa veya çörek makkhan ile eşleştirmek istediğinden birden fazla tur düzenleniyor” diye ekliyor.
Cantt Yolu üzerindeki Globe Bakery, Janpath, Maqbara Yolu üzerindeki Kewal Tea ve Naval Kishor Yolu üzerindeki Gupta Tea gibi diğer kavşaklarda da manzara benzer. Şehirdeki çeşitli çay ve kahve franchise mağazaları da bu sezonun sıcak noktaları arasında yer alıyor.
Sokak ikramı
Rajma ve Kadhi Chawal, Gomti Nagar'da duraklıyor (Deep Saxena/HT)
Litti ve Baati Chokha birçokları için bir başka cazip kış öğleden sonra yemeği olduğunu kanıtlıyor. Gomti Nagar'da yiyecek kamyonu Palwan Baati Chokha'yı işleten Santosh K Gupta şöyle diyor: “Jaado mein toh bikri badhti hi hai. Sıcak kömür üzerinde kavrulmuş kış aylarında cazip görünüyor ve şüphesiz birçokları arasında popüler. Kavrulmuş litti ve baati, bir tutam desi ghee ile birlikte yeşil sebze chokha ile birlikte soğuk günlerde yemek tutkunlarını cezbediyor.
Balaji Yemek Köşesi'ni işleten evli çift Mukul ve Poonam Sharma, kadhi chawal ve rajma chawal'larını aynı yerdeki derme çatma tezgahlarında saat 15.00'e kadar satmışlardı. Mukul, “İnsanlar ghar jaisa khana'yı seviyor ve bu soğuk havada taze ve sıcak olarak onlara servis edildiğinde onu seviyorlar” diyor. Idli-Sambhar ve Paneer Roti'nin kombinasyonu da oldukça popüler.
Daha fazlasını gör