Güneş Çitleri: İnsan-hayvan çatışmasını önlemek için UP kaplan rezervleri duvarla çevrilmeli

Prokaryot

New member
Orman Hizmetleri, kaplan rezervlerinin etrafındaki tampon bölgelerdeki insan-hayvan çatışmasını azaltmak için tampon bölgenin dış sınırına güneş çitleri kurmayı planlıyor.


Yalnızca açıklama amaçlıdır (HT dosyası fotoğrafı)

Denemeler, Dudhwa Tiger Reserve (DTR) tampon bölgesinin çitle çevrilmesiyle başlar. “Bir dizi insan-hayvan çatışması vakasının rapor edildiği yerler, yerel halkın yardımıyla tespit ediliyor. Üst düzey bir orman bakanlığı yetkilisi, bu alanların başlangıçta çitle çevrilmesi gerektiğini ve önümüzdeki aylarda çabaların gözden geçirileceğini söyledi.

Uygun bir yükseklikteki güneş çiti, çiti geçmek isteyen hayvana “çok hafif bir şok” verir ve yaban hayatı ile insanları ayırmayı amaçlar.

Eskrim, başlangıçta, yakın geçmişte insanlara ve çiftlik hayvanlarına yönelik vahşi hayvan saldırılarının rapor edildiği yerlerde olacaktır. Pilibhit’teki DTR’den sonra, bir sonraki kuşatma Bahraich’teki Katarniaghat Yaban Hayatı Koruma Alanı’nda (KWS) gerçekleştirilecek.

Yetkili, “Bu çitler güneş enerjisiyle çalışacak ve sarsıntının büyüklüğü çok küçük olacak ve hayvanı yalnızca şaşırtacak” dedi. Eyalet hükümeti, vahşi hayvan saldırısı sonucu birinin öldüğü ailelere mali destek/tazminat için düzenlemeler yaptı.

“Hayatın bedeli yok, bu yüzden amacımız hayat kurtarmak için çatışmayı azaltmak.” Gerçekten de, ormanlar yaban hayatı içindir. Yani ormanlık alanda vahşi hayvanlarla yaşamak zorundaysak çatışmadan kaçınmalıyız” dedi.

UP, Amangarh Tiger Reserve, Dudhwa Tiger Reserve, Pilibhit Tiger Reserve ve Ranipur Tiger Reserve’e sahiptir. UP’de 2014 kaplan nüfus sayımında 117, 2018’de 173 kaplan vardı ve sayının 2022’de 200’ü geçmesi bekleniyor.