Gorakhpur’da, Başbakan, Bakanın evine doğaçlama bir ziyarette bulunur.

Prokaryot

New member
Bir adres vermek için Uttar Pradesh’in Gorakhpur semtinde bulunan GORAKHPUR Başbakanı Narendra Modi, yerel halkın yüksek tezahüratları arasında Birlik Devlet Bakanı Pankaj Chaudhary’nin konutuna hazırlıksız bir ziyarette bulunmak için yaklaşık 120 metre yürüdü.

Başbakan Narendra Modi Cuma günü MoS Pankaj Chaudhary’nin Gorakhpur’daki konutuna gitti (kaynak)

Başbakan, Gita Press’in 100. doğum günü kutlamalarına katılmak, iki Vande Bharat Express treninin açılışını yapmak ve bazı projelerin temellerini atmak için Gorakhpur’daydı.

Gita Press’te kaldığı 45 dakika boyunca Modi’ye Chaudhary’nin ikametgahının mekana yürüme mesafesinde olduğu bilgisi verildi. Bir ziyaret istediğinde, güvenlik personeli, Chaudhary’nin evine giden dar ve yoğun nüfuslu ara sokakta pozisyon aldı. Yerel sakinler Modi’yi bir an için kestirip atarken, başbakan Chaudhary’ye “Pankaj ji, senin şeridin benim Varanasi seçim bölgemin şeridi gibi,” dedi. Rezidansta Chaudharys, Başbakanı ayaklarına dokunarak karşıladı.

Yerel bir sakin olan Chandan Maurya şunları söyledi: “Aniden sokağımıza büyük bir konvoy geldi ve yerel halka evlerinde kalmaları söylendi. Dakikalar sonra, hayretle, Başbakanın Chaudhary’nin konutuna doğru yürüdüğünü gördük.”

Chaudhary’nin evinde Başbakan, annesinin sağlığını sordu. Konuyu bilen kişilere göre, “Benimle tanışmak için Delhi’ye gelmek istedin, ben de seninle tanışmaya karar verdim” dedi.

Chaudhary, kariyerine 1989 yılında Gorakhpur Municipal Corporation’da başladı ve ilk olarak 1991’de Maharajganj milletvekili seçildi. Maharajganj’ın son Lok Sabha seçimlerinde 700.000’den fazla oy aldı. Altı kez milletvekili olan Chaudhary, Kurmiler arasında güçlü bir desteğe sahip. Deen Dayal Upadhyaya Gorakhpur Üniversitesi’nde siyaset uzmanı ve tarih bölümü başkanı Profesör Chandra Bhushan Ankur, ani ziyaretin iki şeyi ortaya çıkardığını söyledi. “2024 Lok Sabha seçimlerinin ilk aşamasına girdik ve ikinci olarak ziyaret, OBC’lerin ön planda olacağı yaklaşan seçimler için yol haritasını belirledi.