Rohu, Orangefin Labeo, Labeo Calbasu, Ray-finned Fish ve diğer türlerin binlerce balık tohumu Pazartesi günü Lucknow’daki ICAR-Ulusal Balık Genetik Kaynakları Bürosu (NBFGR) yakınlarındaki Gomti’de kültürlendi.
Gomti Nehri’nin sağlığını iyileştirmek için balık tohumu çiftçiliği
“Girişim, Pazartesi günü Ulusal Balık Çiftçileri Günü kutlamalarının bir parçasıydı. Indira Barajı yakınlarındaki Chhoti Devaria köyündeki Gomti Nehri, bölgedeki balık biyoçeşitliliğini ve nehir sağlığını iyileştirmek için alan olarak seçildi” dedi.
Enstitü müdürü UK Sarkar, “Bu bölgede tatlı su balığı türleri yaygın, ancak gelişigüzel balıkçılık ve artan su kirliliği nedeniyle popülasyonlarının azaldığı tespit edildi.” Dedi.
Programa Lucknow ve çevre bölgelerden 200’den fazla bilim adamı ve enstitü çalışanının yanı sıra 75 balık çiftçisi ve girişimci katıldı. Beş çiftçi, balık yetiştiriciliğindeki olağanüstü başarılarından dolayı takdir edildi.
‘Darı bazlı balık yetiştiriciliği’, ‘balık hastalığı raporlama uygulaması’ ve ‘balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinde insansız hava araçlarının kullanımı’ konulu bilinçlendirme programları, enstitünün önde gelen bilim insanları SK Singh, Neeraj Sood ve AK Pathak tarafından koordine edildi.
Gomti Nehri’nin sağlığını iyileştirmek için balık tohumu çiftçiliği
“Girişim, Pazartesi günü Ulusal Balık Çiftçileri Günü kutlamalarının bir parçasıydı. Indira Barajı yakınlarındaki Chhoti Devaria köyündeki Gomti Nehri, bölgedeki balık biyoçeşitliliğini ve nehir sağlığını iyileştirmek için alan olarak seçildi” dedi.
Enstitü müdürü UK Sarkar, “Bu bölgede tatlı su balığı türleri yaygın, ancak gelişigüzel balıkçılık ve artan su kirliliği nedeniyle popülasyonlarının azaldığı tespit edildi.” Dedi.
Programa Lucknow ve çevre bölgelerden 200’den fazla bilim adamı ve enstitü çalışanının yanı sıra 75 balık çiftçisi ve girişimci katıldı. Beş çiftçi, balık yetiştiriciliğindeki olağanüstü başarılarından dolayı takdir edildi.
‘Darı bazlı balık yetiştiriciliği’, ‘balık hastalığı raporlama uygulaması’ ve ‘balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinde insansız hava araçlarının kullanımı’ konulu bilinçlendirme programları, enstitünün önde gelen bilim insanları SK Singh, Neeraj Sood ve AK Pathak tarafından koordine edildi.