Farmasötik sektör 3 yılda 70.000'den fazla iş üretti: Govt

Prokaryot

New member
24 Mayıs 2025 07:20

Uttar Pradesh'in ilaç sektörü 2.845 milyar GBP çekti ve Nivesh Mitra portalı ve 2023 siyaseti tarafından desteklenen üç yılda 70.000'den fazla işi kapattı.

Farmasötik sektör neredeyse çekti £Eyalet hükümeti tarafından Cuma günü gönderilen bir basın açıklamasına göre, üç yıl içinde 2.845 crore yatırım ve 70.000'den fazla iş üretildi.

(Yalnızca görüntü için resim)

Nivesh Mitra -Single -Swindow -Swindow Portalı -Tamamen kağıtsız bir çevrimiçi sistem -Şimdiye kadar, Uttar Pradesh Farmasötik Cihazı, 2023 arasındaki kılavuzla dijital itişin bir parçası olarak 1.71'den fazla lakh lisansının çıktısını hafifletti.

Son üç yılda, devlet yaklaşık olarak yaklaşık olarak yatırım yaptı £Bireysel pencere portalı üzerinden farmasötik sektörde 2.845 crore. Basın bültenine göre, üretim birimlerine yatırımlar, temizlik sıralamaları ve uyuşturucu ticaret işlemleri de dahildir.

Yaklaşık 3.340 iş yaratan 2022-23 ve 2024-25 arasında yaklaşık 167 üretim birimi kuruldu. Aynı dönemde, yaklaşık 1.365 veya 64.995 iş yaratan 195 Blue Ren ve 32.475 tıbbi perakende işlemi kuruldu.

2023'teki ilaç ve tıbbi cihaz politikası yatırımcıların güvenini daha da artırmıştır. Kılavuz, damga vergisinin kurtuluşu da dahil olmak üzere çeşitli teşvikler sunmaktadır. £3.89 crore, yeni yatırımları ve mevcut şirketlerin genişlemesini teşvik edin. Bu, hem üretim tesislerinde hem de eyaletteki perakende işlemlerinde bir artışa yol açmıştır.

Haberler / Şehirler / Lucknow / Farmasötik sektör 3 yılda 70.000'den fazla iş üretti: Govt

Daha az görmek