Dijital İş Gücünün Geliştirilmesi için Yukarı Hükümet, Panchayats'ta Öğrenme Merkezleri

Prokaryot

New member
25 Mayıs 2025 09:32

Uttar Pradesh Yogi Hükümeti, kırsal yönetişimde dijital işgücünün geliştirilmesi ve Panchayat'ın verimliliğini ve hizmetlerin sağlanmasını artırmaya 278 milyar GBP yatırım yapmayı planlıyor.

Kırsal yönetişimi modernize etmek için bir adımda, Yogi hükümeti yatırım yapacak £278 Dijital bir işgücü geliştirmek ve Uttar Pradesh'teki Gram Panchayats'ta öğrenme merkezleri kurmak için bir hükümet sözcüsü Pazar günü burada söyledi ve dijital araçlarla pancilatları güçlendirmek ve köylülerde kamu hizmetlerini iyileştirmek için ulusal gram Swaraj Abhiyan altında tanıtılan girişimi ekledi.

Adım, CM Yogi Adityanath'ın sistemik dönüşümü kırsal yönetişime getirme ve üsse şeffaflığı, yükümlülüğü ve duyarlılığı arttırma kılavuzuna uygundur. (HT Dosyası)

Panchayati Raj Departmanı'ndan bir eylem planı, bölge kaynak merkezlerinin ve Panchayat öğrenme merkezlerinin oluşturulmasını açıklar, böylece odak noktası Panchayat çalışanlarının kapasite yapısı ve kapsamlı dijital eğitimidir.

İnsan kaynakları, planların tanıtımını hızlandırmak ve infazın iyileştirilmesi için eyalet, bölge ve blok seviyelerinde kullanılır. Çalışanlar, dijital platformlardaki verimliliğini artırmak ve hükümetin son milini sağlamak için yapılandırılmış eğitim kursları alırlar.

Konuşmacı, “Adım, Başbakan'ın sistemik dönüşümü kırsal yönetişime getirmek ve üssünde şeffaflığı, hesap verebilirliği ve sorumluluğu artırmak için kılavuzla uyumludur.” Dedi.

Bir memur, dört günlük komitesinin uygulamayı izleyeceğini söyledi: Genel Sekreter tarafından yönetilen bir izleme komitesi olan Panchayati Bakanı Başkanı, ana sekreter altında bir yürütme komitesi ve müdür Panchayati Raj liderliğindeki bir gözetim komitesi.

İddia ettiği gibi girişim, AI Pragya programı da dahil olmak üzere devletin daha geniş dijital hırsı ile eğitildi -10 -LKH çalışanı -Panchayat çalışanları -yapay zeka araçları ve uygulamaları, dijital okuryazarlık ve verimlilik köy düzeyinde bile eğitilmelidir.

Haberler / Şehirler / Lucknow / Dijital İş Gücünün Geliştirilmesi için Yukarı Hükümet, Panchayats'ta Öğrenme Merkezleri

Daha az görmek