CM Yogi Adityanath, doğum gününde Kalyan Singh'e çiçek hediye ediyor.

Prokaryot

New member
Lucknow (Uttar Pradeş) [India]5 Ocak (ANI): Uttar Pradesh CM Yogi Adityanath, Lucknow'daki önemli bir programda eski UP CM ve Vali Kalyan Singh'in doğum yıldönümünü kutladı.

HT resmi

Etkinlik sırasında CM Yogi, Kalyan Singh'in portresine çiçek takdim etti ve bu önemli olayda saygın lidere derin saygı ve hürmetini ifade etti.

Geçtiğimiz yılı sonlandırın ve 2024'e HT ile hazırlanın! buraya tıklayın

“Shri Ram Mandir hareketinin öncüsü, Rajasthan'ın eski Valisi ve Uttar Pradesh'in eski Başbakanı 'Padma Vibhushan'a mütevazi bir saygı duruşu. Doğum gününde Kalyan Singh 'Babuji'yi onurlandırdım” diye yazdı CM Yogi Adityanath X'inde.

“Saygıdeğer 'Babu Ji' her zaman topluma ve millete yaptığı özverili hizmetle hatırlanacak” diye ekledi.

Assam CM Himanta Biswa Sarma da eski UP Başbakanına saygı duruşunda bulunarak şunları söyledi: “Partimizin cesur ve kararlı duruşuyla tanınan en büyük liderlerinden biri olan Shraddheya Kalyan Singh ji'yi Jayanti'siyle hatırlıyorum. İnandığı ve Bharatiya Janata Partisi'nin tüm karyakartaları için ilham kaynağı olan idealler uğruna gücünden vazgeçme konusunda olağanüstü bir cesaret gösterdi.”

BJP Başkanı JP Nadda da Kalyan Singh'in BJP'ye katkısını hatırlattı: “Yoğun milliyetçiliğin sembolü ve Shri Ram Janmabhoomi hareketinin güçlü bir destekçisi olan saygıdeğer Kalyan Singh ji, Uttar Pradesh'te iyi yönetimin ve sosyal adaletin temelini attı.” Onun ilhamıyla devlet, ortak çıkar ve tarihsel gelişim yolunda ilerliyor. Bugün doğum gününde Babu ji'ye saygılarımı sunuyorum. Onların ulusal kalkınma ve kültürel rönesans uğruna gösterdikleri fedakarlıklar ve mücadeleler bize her zaman ilham veriyor.”

Kalyan Singh, 21 Ağustos 2021'de Lucknow'daki Sanjay Gandhi Lisansüstü Tıp Bilimleri Enstitüsü'nde (SGPGI) sepsis ve çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

Kalyan Singh, iki kez Başbakan olarak görev yaptı (Haziran 1991 – Aralık 1992 ve Eylül 1997 – Kasım 1999) ve ayrıca Rajasthan Valisi olarak görev yaptı (2014-2019). Singh ayrıca BJP'de hem eyalet düzeyinde hem de merkezi düzeyde çeşitli örgütsel görevlerde bulundu. (ANI)