CITES’e kayıtlı, Lucknow Hayvanat Bahçesi’nde kalmak üzere kurtarılan egzotik hayvanlar

Prokaryot

New member
Lucknow, Gomti Nagar’daki bir evden kurtarılan 140’ın üzerinde egzotik hayvan, artık eyalet başkentinde misafir olarak konaklayacak ve CITES’e kaydolduktan sonra zooloji parkında kalacak.


Kurtarma operasyonundan sonra hayvanlar. (Resim Orman Bakanlığının izniyle)

Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES), hükümetler arasında yapılan uluslararası bir anlaşmadır. Amaç, yabani hayvan ve bitki örneklerinin uluslararası ticaretinin türün devamını tehlikeye sokmamasını sağlamaktır. Hindistan CITES’e 1976’da katıldı.

“Toplamda şeker planörleri, iguanalar, top pitonları, muhabbet kuşları (kuşlar) ve kumruların da aralarında bulunduğu 146 egzotik hayvanı kurtardık. Egzotik hayvanlar için zorunlu olan CITES kayıtlarını tamamladık ve artık Lucknow Hayvanat Bahçesi olarak da adlandırılan Zooloji Bahçesi’nde kalacaklar” dedi orman bölümü sorumlusu Ravi K Singh.

Orman ve STF yetkililerinin ortak baskınında, Çarşamba günü Gomti Nagar’daki bir evden şeker planörleri ve bir futbol sahasının yarısı kadar uzunlukta kayabilen avuç içi keseli sıçanlar da dahil olmak üzere egzotik/vahşi hayvanlar kurtarıldı. Eylem, yasadışı yaban hayatı ticaretiyle ilgili bir ihbarın ardından geldi.

“Beş şeker planör, bir top pitonu, dört kaplumbağa ve diğer hayvanlar kurtarıldı. Toplamda 146 hayvan kurtarıldı” dedi Singh.

IUCN Kırmızı Listesi’nde Tehdit Altında olarak sınıflandırılan top pitonları, muhabbet kuşları (kuşlar), kumrular, koruma altındaki türler, papağanlar (orta boy papağanlar), kaplumbağalar, iguanalar ve şeker planörleri dahil olmak üzere yabani/egzotik türler kurtarıldı. Bu hayvanlar, görevliler tarafından kurtarıldıkları sırada kafeslerde ve plastik kutularda tutuluyordu.

Yetkililer evin sahibini ve hayvanları besleyen adamı tutukladı. Uygun işlemler kapsamında rezervasyon süreci başlamıştır.

Suçlama, Yaban Hayatı Koruma Yasası’nın 9. Maddesi uyarınca, hiç kimsenin Ek 1, 2, 3 ve 4’te listelenen herhangi bir yabani hayvanı avlayamayacağını belirtirken, Yasanın hükümlerine herhangi bir şekilde aykırı davranılmasının yasaklandığını belirten 51. Madde kapsamında çerçevelenecektir. öngörülen yasa ve kurallar, üç yıla kadar hapis ve üç yıla kadar para cezasıyla sonuçlanır. ₹Yetkililer 25.000 olduğunu söyledi.

“Bu hayvanların ticaret yolunu öğrenmek için sanıkları ayrıca sorguluyoruz. Singh, “Bilgi alır almaz STF’nin daha fazla harekete geçmesi muhtemeldir” dedi.

Hayvanat bahçesi veterineri Utkarsh Shukla, tüm hayvanların karantinada ve gözlem altında olduğunu söyledi.