Burs alamayan öğrenciler LU yöneticisini protesto etti

Prokaryot

New member
Lucknow Üniversitesi'nde burs alamayan yüzlerce öğrenci, yetkililerin dikkatini bu duruma çekmek için kampüste büyük bir protesto gösterisi düzenledi.

Burs alamayan öğrenciler LU yöneticisini protesto etti (HT fotoğrafı)

Öğrenciler, Lucknow Üniversitesi yetkililerinin belgelerini sosyal yardım departmanına zamanında göndermeme konusunda ihmalkar davrandıkları iddiasını protesto ediyorlardı.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

LU'da Ekonomi, Spor, Seyahat ve Turizm Yönetimi eğitimi alan ikinci sınıf lisans öğrencisi Himanshu Singh Baghel, bu ödülü geçen yıl aldığını söyledi ₹Eyalet hükümetinden burs olarak 6800. Ancak bu yıl kendisi ve diğer 3000 öğrenci üniversite yönetiminin ihmalinden dolayı acı çekti.

Prayagraj sakini Baghel, arkadaşıyla birlikte Kapoorthala'da kiralık bir odada yaşıyor. Her derste %75 devam oranı da dahil olmak üzere tüm şartları yerine getirdim. Ailemin toplam geliri daha az ₹1 lakh. Üniversite yönetiminin ihmalinin bedelini şimdi ödüyorum.

Hintçe, sosyal hizmet ve ekonomi eğitimi alan bir diğer lisans ikinci sınıf öğrencisi Lakshya Dubey, geçen yıl mezun olduğunu söyledi ₹Eyalet hükümetinden 6.800 dolar aldı, bu da endişelerinin çoğunu giderdi.

“Ücretlerimi ödeyecek kadar zengin değilim. Bu kişiler burslarımızı engellediler” diyen bir öğrenci gözyaşları içinde konuştu. Lisans birinci sınıf öğrencisi Kajal Yadav, yönetimin öğrencilere burs formlarını göndermeleri konusunda baskı yaptığını söyledi. “Burs için dikkate alınabilmek için belli bir düzeyde katılım göstermemiz bile gerekiyordu, aksi halde reddedilecekti” dedi.

Şöyle devam etti, “Babam çiftçi ve kuzenim benim hayata devam edeceğimi ve sonra bu bursla ilerleyeceğimi düşündüğü için harçlığımı yatırdı. Burs alabilme umuduyla çok uğraştık.”

Lucknow Üniversitesi kayıt memuru Vinod Singh şunları söyledi: “Sosyal yardım departmanından tarihin üç gün uzatılmasını defalarca talep ettik. “Belgelerini kontrol ettikten sonra formu yüklemeye çalıştık. Ancak son gün sunucuda çok fazla yoğunluk oluştu ve süreç zamanında tamamlanamadı. Öğrenci sayısı fazla olduğu için konuyu UP hükümetine çözmeye çalışıyoruz” dedi.