“Benegal, kadınların acil durumunu vurgulamaya çalıştı, marjinalleştirildi”

Prokaryot

New member
Oyuncu ve yazar Atul Tewari Cumartesi günü, Shyam Benegal'in filmleri aracılığıyla dezavantajlı ve marjinal toplulukların, kadınların ve fahişelerin seslerini ortaya çıkardığını söyledi. Yoldaş Shankar Dayal Tewari'nin 104. doğum gününde Urduca Akademi'de konuştu.

Aktör Atul Tiwari Cumartesi günü Lucknow'daki Urduca Akademisi'ndeki Mandi filminin performansıyla konuşuyor. (Mushtaq Ali/HT)

Tewari, bugünün toplumunda, Jawaharlal Nehru, Mahatma Gandhi ve Şeyh Mujibur Rehman dahil olmak üzere hayatı faydalı olan birçok ünlü insan için nefret görülebileceğini söyledi.

“Siyasi güçler tarafından bir tür dağıtımı. Mahatma Gandhi gibi Mujib, Pakistan'ın bölünmesi sırasında önemli bir rol oynayan Bangladeş için ulusun babası gibiydi. Bazen Benegal, Siyasi Güçler veya Bizim filmleri ile ilgili sorunun yarattıkları farklılıklara katlanmaya devam edip etmediğini düşünüyorum ”dedi.

Tewari, Benegal'in çalışmalarını vurguladı ve Benegal'in kadınların sorunlarının altını çizmeye, bastırmaya ve marjinalleştirmeye çalıştığını söyledi. “Dünya çapında toplumun en az% 50'sini oluşturan kadınlar, kadınlar arasında marjinalleştirilen fahişeleri tasvir etmeye çalıştı. Ancak, durumu çizmek yerine, hikayeyi her zaman sperm ile yazdı ”dedi.

Ayrıca Mumbai'ye, biri George Willet'ten insanların Hindistan'a ulaştığı ve bir tanesini Mumbai'nin film endüstrisi için en iyi yetenekleri bulduğu Shyam Benegal tarafından oluşturduğu iki hedef olduğunu da sözlerine ekledi.

Alok Bajpai şunları söyledi: “Genç nesillerimizin Hindistan'ın tarihini bilmesini istiyorsak, onlara tarih hakkında gerçek detaylar sağladıkları için onlara faydalı detaylar sağladıkları için onlara faydalı detaylar göstermeliyiz. Benegal'in filmleri de sinemanın ders kitaplarıdır. ”

Benegal'in Mujib filminde kahramanı oynayan bir aktör olan Arifin Shuvoo: Nation of Nation, Benegal'i ilk kez vurduğunda bir yaralanma nedeniyle topaledildi. “Benegal bana bir göz attığında, 'Ah, gevşek bir mujib' dedi. Ona karakteri oynayabileceğimden emin olup olmadığını sorduğumda bana güven verdi. Çekim yaptığımızda, uzun bir atıştı ve bir tekrar vermem istendiğinden emin olduğumu söyledikten sonra, ama yerine sahneyi kontrol etti ve öğle yemeği molası aldı. Şok oldum, ama aktörümü ve işini tanıdığımı söyledi ”dedi.

Ayrıca Benegal'in ona hayatı için nasıl önemli bir ders verdiğini bildirdi. “Çekimden sonra ona tamamlandığını söylediğini ve bunun için hiçbir şey yapamadığımı sordum, bunun yerine işe konsantre olmalıyım” diye ekledi.

Tiyatro sanatçısı Raj Bisaria'nın karısı Kiran Bisaria da Biskia arasındaki bağlantıyı Benegal ile paylaştı. Benegal tarafından sahnelenen 'Mandi' filmi daha sonra gösterildi.