Başbakan Modi, Akhilesh ve Mayawati CM Yogi’ye Mutlu Yıllar diler

Prokaryot

New member
Başbakan Narendra Modi, Birlik İçişleri Bakanı Amit Shah ve Savunma Bakanı Rajnath Singh, UP Valisi Anandiben Patel ve Samajwadi Partisi lideri Akhilesh Yadav ve BSP lideri Mayawati dahil olmak üzere muhalefet partilerinin liderleri Pazartesi günü Başbakan Yogi Adityanath’a 51. doğum gününü diledi.

Yogi Adityanath, 1972’de günümüz Uttarkand’ın Pauri Garhwal bölgesindeki bir köy olan Panchur’da doğdu. (Dosya)

Adityanath, 1972’de günümüz Uttarkand’ın Pauri Garhwal bölgesindeki bir köy olan Panchur’da doğdu.

Yogi Pazartesi günü Gorakhnath Tapınağında Rudrabhishek yaptığı Gorakhpur’daydı. Basın açıklamasına göre, destekçileri hastanelere ve huzurevlerine meyve ve giyecek dağıttı.

“Uttar Pradesh’in dinamik CM’si @myogiadityanath Ji’ye doğum günü tebrikleri. Son altı yılda devleti mükemmel bir şekilde yönetti ve kapsamlı ilerleme sağladı. Önemli parametreler açısından, UP’nin gelişimi dikkat çekicidir. Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için dua ediyorum” diyen Başbakan Narendra Modi, tweet attı.

Adityanath yanıt olarak minnettarlığını dile getirdi ve “Sıcak dilekleriniz için teşekkür ederim. Sayın Başbakan Narendra Modi’nin vizyoner liderliği altında Yeni Uttar Pradesh, ilerleme ve refahın yeni zirvelerine ulaşmada kararlıdır.”

Raj Bhavan yaptığı açıklamada, Vali Anandiben Patel’in doğum günü dileklerini CM’ye telefonla ilettiğini söyledi. Açıklamada, Gorakhpur’daki Deen Dayal Üniversitesi rektör yardımcısının, Vali adına CM’ye bir buket çiçek ve Ayodhya Dhaam’a ait bir hediyelik eşya takdim ettiği belirtildi. Samajwadi parti lideri Akhilesh Yadav da Yogi’ye mutlu yıllar dilemek için sosyal medyaya gitti. Akhilesh Yadav bir Twitter gönderisinde “@myogiadityanath ji’ye mutlu yıllar diliyorum” dedi.

BSP Başkanı Mayawati bir Twitter gönderisinde, “Bugün doğum gününde Uttar Pradesh Başbakanı Yogi Adityanath ji’yi tebrik ve en iyi dileklerimle, ona sağlıklı ve uzun bir yaşam diliyorum.”

Başbakan Yardımcıları Keshav Prasad Maurya ve Brajesh Pathak ile UP-BJP lideri Bhupendra Singh Chaudhary de altı yıllık görev süresini Mart 2023’te tamamlayan Yogi Adityanath’a doğum günü dileklerini iletti. Beş dönemdir milletvekili olan Yogi, Gorakhpur Urban’ın şu anki milletvekilidir.