AMU dilbilimcinin yasını tutuyor

Prokaryot

New member
Aligarh: Aligarh Müslüman Üniversitesi Modern Hint Dilleri Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, tanınmış dilbilimci, Malayalam alimi ve eski AMU öğretim üyesi Padmashri Dr. 31 Mayıs’ta Thiruvananthapuram’da vefat eden Vellayani Arjunan (90).

doktor Arjunan, 1933’te Kerala’da doğdu ve eğitimini Kerala’da tamamladı. Daha sonra Jabalpur Üniversitesi, Agra Üniversitesi ve Aligarh Muslim Üniversitesi’nden üç D.Litt derecesi aldı. (Kaynak)

Malayalam Profesörü ve AMU’nun Modern Hint Dilleri Bölümü eski Başkanı Prof. TN Satheesan, Dr. Arjunan, 1961’de AMU’da Hintçe ve Güney Hint Dilleri Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak katılan ilk Malayalam öğretmeniydi.

“Hint karşılaştırmalı edebiyatı için büyük bir kayıp. “Dr. Arjunan, son 60 yıldır karşılaştırmalı Hint edebiyatı alanında çalışarak Malayalam edebiyatını Hintçe konuşanlara tanıttı ve Hintçe’yi de Hintçe konuştu.

doktor Arjunan, 1933’te Kerala’da doğdu ve eğitimini Kerala’da tamamladı. Daha sonra Jabalpur Üniversitesi, Agra Üniversitesi ve Aligarh Muslim Üniversitesi’nden üç D.Litt derecesi aldı. 20 araştırma bilim adamına mentorluk yaptı ve 100’den fazla araştırma makalesi ve makalesi yayınladı. Devlet Ansiklopedik Yayınlar Enstitüsü’nde 1975-1988 yılları arasında Genel Yayın Yönetmeni ve 2001-2004 yılları arasında Direktör olarak iki dönem görev yaptı.

Şiir, kısa öykü, deneme ve edebiyat eleştirisi dahil olmak üzere çeşitli türlerde 40 kitap yazmıştı ve kitapları 1959’dan itibaren Kerala’daki okullarda ders kitabı olarak zorunluydu.

2008’de Hindistan hükümetinden Padmashree aldı.