62 veya 6 yaşında, Kathak atölyede bir yaş bilmiyor!

Prokaryot

New member
Birju Maharaj Kathak Santhan'da başlayan 30 günlük Kathak atölyesine katılımcılar tamamen farklı bir Haberin Detaylarıa aittir. Bir okul öğrencisinden hemşire, bir ev hanımı ve hatta emekli bir bankacı, çeşitli yürüyüşlerden insanlar atölye için kayıt oldular ve onları birbirine bağlayan şey klasik dans formunu öğrenme tutkusudur.

Lucknow'daki Birju Maharaj Kathak Santhan'da Kathak Çalıştayı devam etti. (HT fotoğrafı)

Sınıfların Kathak sanatçıları Upasana Dixit'in gözetiminde gerçekleştirildiği Santhan'a girmeden önce, bir öğrencinin ayakkabılarına girmek için kişisel ve profesyonel yaşamınızın stresini dışarıda bırakın. Çalıştay bu haftanın başında başladı ve her gün yeni adımlara başlamadan önce sabah dersin revizyonu ile başlıyor.

Çalıştay, Mamta Tiwari (48), Sapna Awasthi (46) ve Geetanjali Rai (47) gibi anneler tarafından ilk başta hobileri için zaman bulamayan ve daha sonra çocuklarını yetiştirmek ve ailelerine bakmakla meşgul olan anneler tarafından ziyaret ediliyor.

Tiwari, “Çocuklarımız Kathak'ı Santhan'daki üslerden öğrenmişlerdi ve şimdi büyüdüklerinde sadece dans biçimini öğrenmek için değil, aynı zamanda yeni hobilerde ellerimizi denememiz için bize ilham vermeye motive ediyorlar.” Dedi.

Geetanjali Rai ayrıca, çocuklukta dans etmeyi öğrenmesine izin verilmediği muhafazakar bir ailede yetiştirildiğini açıkladı. Sushann Golf City ve Birju Maharaj Kathak Santhan'daki evi arasında 28 km, Kathak'ı öğrenmek için 28 km, “Zamanla hayattaki tüm isteklerinizi yerine getirmeniz gerektiğini anladım. Sadece bir hayatımız var ve kalplerimizi takip etmeliyiz. Bu düşünceyle, Kathak'ı öğrenmek için Kathak'ı öğrenmek için 28 km.

Sanjay Gandhi Post Lisansüstü Tıp Bilimleri Enstitüsü (SGPGIMS) ve iki kızı Vasavi (8) ve Krisha (6) pediatri bölümünün hemşiresi olan Manju Sahu da çalıştayın katılımcıları arasında.

“İşimden, ev işlerimden, dans derslerinden ve pratiğimden her şeyi yönetiyorum. Kızlarım Kathak'ı öğreniyor, ama aynı zamanda atölyeye de katıldım, böylece temsili sanat formunu kumla öğrenmek için size ilham verebilirim. Bazen kızlarımın pozunu ve tutumunu düzeltirken diğerleri beni düzeltmeme yardımcı olurken,” diye paylaştı.

Aynı zamanda, Dinesh Rawat (62), öğrenmenin nasıl ömür boyu süren bir süreç olduğuna bir örnektir. “Millileştirilmiş bir bankada bankacısıydım, ancak her zaman sanat formunun icrası ile ilgileniyordum. Flütte 8 yıllık bir kurs aldım, ardından sahne sanatında (BPA) lisans yaptım. Rawat.