5 Haziran, Uttar Pradesh’te “Yaşam Tarzı Günü” olarak kutlanıyor.

Prokaryot

New member
Kentin yerel yönetimlerinin yeni seçilen halk temsilcileri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yeşil bir yaşam tarzının gerekliliği konusunda halka yemin edecek.


RRR merkezi Cuma günü Lucknow’daki Dayanidhan Park Lalbagh’ta hazırlanıyor. (Deepak Gupta/Hindustan Times)

Yetkililer, günün “Yaşam Tarzı Günü” olarak kutlanacağını söyledi.

“Anlaşmanın yanı sıra okullarda kompozisyon yazma, duvar resmi, resim ve münazara yarışması da düzenlenecek. Swachh Bharat Mission (Urban) Devlet Misyonu Başkanı Neha Sharma, “Bunlar çevre ve yaşam tarzı kavramlarına dayanacaktır” dedi.

Sivil kuruluşların da sosyal medyada büyük bir kampanya yürüteceğini ve NCC, NSS, Scout Guide ve Rotary Club gibi gönüllü kuruluşların kampanyanın bir parçası olacağını söyledi.

Belediye yetkililerine gönderdiği mesajda Sharma, 5 Haziran’da çok sayıda programın daha düzenleneceğini söyledi.

762 belediye organının tamamında üçlü RRR merkezleri

Eyalet hükümetinin Uttar Pradesh’in (UP) 762 kentsel bölgesinin tamamında “Üçlü R” merkezleri kuracağını söyledi.

RRR terimi, “azalt, yeniden kullan ve geri dönüştür” anlamına gelir. Bu RRR merkezlerinde vatandaşlar, kullanmadıkları giysi, kitap, oyuncak, elektrikli ve elektronik eşya, makine vb. eşyalarını bağışlayabilirler.

Belediye bu malzemeleri toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Bu RRR merkezleri ayrıca kumaş bankalar, kitap bankaları, gereç bankaları ve oyuncak bankaları olarak geliştirilmektedir.

Girişim, Birlik Konut ve Şehircilik Bakanlığı’nın Meri Life Mera Swachh Shahar kampanyasının bir parçası olarak alındı. Mission Life kampanyası kapsamında eyalet genelindeki belediye tesislerinde özel bilinçlendirme programları düzenleniyor.

“Triple R, merkezin Meri Life Mera Swachh Shahar Abhiyan rehberliğinde kurulacak. Müsaitlik durumuna göre her istasyonda kurulacaktır. Çeşitli destek grupları, kamu görevlileri, işletme sınıfı, öğrenciler, hizmet sınıfı ve toplumun diğer kesimleri de Swachh Connect’in bir parçası olacak,” dedi Sharma.

“Üçlü RRR, ilgili vatandaş otoritesinin gönüllüleri tarafından yürütülür. Bu merkezlerde malların dağıtımı ve toplanması için çeşitli gönüllü kuruluşları, SHG’leri ve diğerlerini birbirine bağlamak için düzenlemeler yapılmıştır. “Atmaz-Atmaz” savaş arabaları da tüm şehir tesislerinde mal toplamak için kullanılıyor” dedi.